Upoznajte 14-godišnjaka koji već ima vlastito malo tehnološko carstvo

Upoznajte 14-godišnjaka koji već ima vlastito malo tehnološko carstvo

Screenshot: NBC

DANIEL SINGER je 14-godišnjak koji je već na vrhu svog malog privatnog tehnološkog carstva, nedavno je od investitora dobio 200.000 dolara, ima dva patenta, pet zaposlenika i otprilike 3,1 milijun korisnika svojih usluga, a sve je to napravio vraćajući internetsku komunikaciju na staro - u anonimnost.

On je tvorac stranice YouTell, koju je pokrenuo 2012. kad je imao samo 12 godina. U tome mu je pomogao jedan od očevih prijatelja, programer, koji još uvijek s njim radi. Ali iako su mu roditelji pomogli s poslovne strane, ideja je u potpunosti bila njegova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

YouTell je stranica koja omogućava Facebook prijateljima da anonimno komuniciraju, a reklamira se pod sloganom "Brutalna iskrenost stavlja na kušnju one koje poznajete najbolje". Trenutno je popularna među tinejdžerima, a ima više od tri milijuna korisnika. Tehnologija kojom se koristi toliko je jedinstvena da je Singer na njoj dobio čak dva patenta (koje dijeli s ocem), kazao je njegov glasnogovornik za Business Insider.

Sve to omogućilo mu je da u njegov posao uloži brazilski investitor i to svotom od 200.000 dolara. Tim je novcem u prosincu osmišljena aplikacija za iOS nazvana Backdoor, koja ljudima omogućava da šalju anonimne poruke svojim prijateljima na Facebooku i Google Plusu. Poseban dodatak koji ima jest da može korisnicima slati indikacije o tome tko im šalje poruke pa se usput mogu i zabavljati pogađanjem. Aplikacija je dosad već prikupila 100.000 korisnika, a ovog utorka pokrenuta je i verzija za Android nazvana Backchat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara