"Whiplash" osvojio glavnu nagradu na 30. festivalu Sundance

"Whiplash" osvojio glavnu nagradu na 30. festivalu Sundance

Screenshot: YouTube

FILM "Whiplash" o konfliktnoj vezi mladog jazz bubnjara i njegova profesora osvojio je glavnu nagradu ocjenjivačkog suda i nagradu publike na 30. festivalu američkog nezavisnog filma Sundance.

U glazbenoj drami redatelja Damiena Chazellea glavne uloge tumače Miles Teller i J.K. Simmons. "Ovaj film nije bilo lako napraviti i nije ga bilo lako financirati", rekao je Chazelle koji je i lani nagrađen na Sundanceu za kratkometražni film s istom temom.

Glavna nagrada za dokumentarni film pripala je "Rich Hillu" Tracyja Droza Tragosa i Andrewa Droza Palerma o trojici siromašnih dječaka u istoimenom gradiću u Missouriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljim stranim filmom proglašen je triler "Matar a un hombre" ("Ubiti čovjeka") Čileanca Alejandra Fernandeza Almendrasa, a najboljim stranim dokumentarcem "Return to Homs" ("Povratak u Homs") Talala Derkija koji istražuje posljedice građanskog rata u Siriji.

Festival Sundance, koji je prije tridesetak godina utemeljio Robert Redford, najveći je festival američkog i međunarodnog nezavisnog filma, a održava se u Park Cityju u Utahu.

Ove godine na njemu je prikazano više od 120 dugometražnih filmova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara