Ako mislite da su hrvatski reality showovi dno dna, nemate pojma

Ako mislite da su hrvatski reality showovi dno dna, nemate pojma

Foto: Press

HRVATI imaju naviku zgroziti se više-manje svaki puta kada RTL ili Nova TV odluče na ekrane vratiti jedan od svojih reality showova.

Realno gledajući, Hrvati su po tom pitanju apsolutni amateri i prije svega razmaženi jer naši kriterije očito su još uvijek previsoko postavljeni jer "bigbrotherasti" showovi već odavno nisu najluđi, a kamoli najtrešerskiji sadržaj na TV-u.

Izabrali smo za vas nekoliko dragulja pored kojih bilo što na našim kanalima djeluje kao "Pola ure kulture".

Finding Bigfoot

Postoje besmislice, a postoje i BESMISLICE. "U potrazi za Bigfootom" definitivno spada u drugu kategoriju. Doduše, show koji prati gomilu luđaka koji su uvjereni da mogu uhvatiti izmišljeno biće, djeluje kao nešto čemu biste dali samo jednu priliku, ali vjerojatno ne više od toga.

No, gledatelji ovaj show obožavaju i velik je hit. Štoviše, show je izrodio i spin-off koji također odlično prolazi.

American Hoggers

Gledati američke seljačine kako se hrvaju sa svinjama doslovno djeluje kao sve ono na što mislite kad kažete da je nešto samo dno televizijske zabave. I teško je da ćete pronaći nešto gluplje od ovog. Uz konstantne urlike svinja i pasa "Duck Dynasty" djeluje kao zabava za gospodu.

Bacite pogled na video i pokušajte izdržati do kraja. Uvjereni smo da vam neće poći za rukom.

Vanilla Ice Goes Amish

Davno je prošlo vrijeme tog jednog hita Vanille Icea, ali on i dalje ne posustaje. Jedan od "ponajgorih" bijelih repera danas je reality zvijezda, a netko na televiziji za koju nitko nije čuo, uvjeren je da je Vanilla toliki magnet za publiku da je u stanju na plećima održati više od jednog lošeg showa.

The Swan

Ideja je jednostavna. Producenti showa ustvrde da je netko rugoba, podvrgnu ih nizu operacija, pretvore u "labuda" i svi nastavljamo dalje sa smirujućom spoznajom da nije bitno ono unutra već ono što je vani.

Nažalost, to nije jedini problem. Bivše natjecateljice tvrde da im je show upropastio život jer nakon operacija više im nitko nije stajao na usluzi. Prepuštene su same sebi da pronađu način kako se nositi sa svojim novim izgledom. Što nije za svakog jednostavno. Pa danas pate od depresije i niza drugih psihičkih problema.

Kid Nation

Dobra vijest je da se show održao samo jednu sezonu, a loša je da postoji jedna sezona showa koji je gomilu maloljetnika stavio pred kamere i snimao ih kako grade vlastito društvo bez nadzora odraslih.

Treba li posebno naglasiti da je uslijedio niz tužbi? Ne samo zbog očitih problema koji iz tog koncepta proizlaze već i zbog činjenice da su producenti lagali roditelje i uvjerili ih da se radi o "kampu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

American Stuffers

Uginuo vam je ljubimac? Nema problema, preparirajte ga, a netko će od toga napraviti reality show. Dakle, ako prepariranje samo po sebi ne smatrate dovoljno poremećenim konceptom, ovdje je realiry show o ljudima koji prepariraju i ljudima koji imaju nešto za preparirati.

I Didn’t Know I Was Pregnant

Svaki reality o trudnicama se pokazao kao trash jer najčešće se radi o bijelom smeću, još češće tinejdžericama, a gotovo bez iznimke o sadržaju koji vrijeđa čak i prosječnu inteligenciju.

Show o ženama koje nisu ni skužile da su trudne je ipak nešto niže, a kad pretrpite video u kojem žena priča o tome da nije bila sigurna radi li se o probavnim smetanjama ili trudnoći, budite sigurni da ste postali gluplji.

Naked & Afraid

Survivor je postao dosadan, kako ga osvježiti? Neka budu goli. I to je to. Dvoje potpunih stranaca preseli na otok, imaju jedan predmet i 21 dan da prežive. Goli, naravno.

Nagrada? Više manje ništa osim pet minuta slave.

Dakle, dvoje potpuno glupavih stranaca preseli na otok...

Ready4Marriage

Od Amera već odavno ne očekujemo mnogo, ali ni Zambija nas nije pretjerano oduševila. Naime, producenti ovog showa odlučili su eksploatirati nesretne žene koje su prisiljene baviti se prostitucijom kako bi preživjele, a ideja showa je pretvoriti ih u prave kućanice dostojne braka. I nagrade od 9000 dolara.

Iako se radi o seksističkom pothvatu, producenti se izvlače da tako pomažu nesretnim ženama, ali pretvarati njihovu nesreću u zabavu za mase?

Amaan Ramadan

Pakistan je jedinstvena pojava u svijetu jer dok u drugim showovima osvajate novčane nagrade, aute, odmore ili preuređenje domova, u ovom showu osvajate - bebe.

Sve što trebate učiniti je odgovorit točno na sva pitanja vezana za Kuran.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara