Pogledajte zašto se uvijek morate odlogirati s Facebooka kad idete gledati porniće

Pogledajte zašto se uvijek morate odlogirati s Facebooka kad idete gledati porniće

Foto: 123RF/Facebook

ČINI se da svakog tjedna dolazi novo upozorenje oko toga što ljubitelji pornića nikako ne bi smjeli raditi ako žele ostati sigurni na internetu.

Ovog puta The Sun piše da biste se trebali odlogirati s Facebooka svaki put kad gledate porniće, jer čini se da ta društvena mreža prati i takve aktivnosti. Kao u Orwellovom romanu, Veliki brat sve promatra pa ako ste odlučili posjetiti "prljavu" stranicu s Facebook plug-inom, ta će društvena mreža pratiti vaše kretanje.

Zašto to radi? Jer Facebook želi znati sve što vi radite na internetu, a razlog su oglasi koje vam pokazuje. A za to je jako važno znati i kakve porniće volite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prikupljamo informacije svaki put kad posjećujete druge stranice i servise koji koriste naše servise (poput gumba Like ili Facebook Log ili ako koriste naše usluge oglašavanja). To uključuje informacije o stranicama i aplikacijama koje koristite, informacije o vašem korištenju naših usluga na tim stranicama kao i informacije koje nama ili vama dostavlja vlasnik stranice ili aplikacije", poručili su iz te društvene mreže.

Facebook je u prošlosti obećavao da neće pratiti kretanja svojih korisnika po internetu, no čini se da su se predomislili.

Dobra vijest je da vam Facebook neće nuditi seksi oglase u skladu s prikupljenim informacijama o vama, no ipak znaju što gledate na porno stranicama. Što je, složit ćete se, prilično jezivo. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara