VIDEO Gdje je danas glumica koja je zapalila Jugoslaviju scenom golog kupanja s Ksenijom Pajić?

VIDEO Gdje je danas glumica koja je zapalila Jugoslaviju scenom golog kupanja s Ksenijom Pajić?

Screenshot: YouTube 

ZBOG filma "Oficir s ružom" diljem Jugoslavije lile su se suze, a filmski kritičari međusobno su se sukobili oko njega.

Radnja te melodrame odvija se 1945. godine u Zagrebu, a prati život partizanskog oficira Petra neposredno nakon Drugog svjetskog rata. On se zaljubljuje u Matildu, udovicu iz više klase, a zbog nje ostavlja zaručnicu Ljiljanu i počinje živjeti s Matildom.

Okolnosti u kojima se odvija ta ljubav vode Petra u pogibiju, a dvije žene ostaju same. Scena u kojoj se Ljiljana i Matilda kupaju zajedno u kadi izazvala je burne rasprave u tadašnjoj Jugoslaviji.

I dok se Ksenija Pajić koja je utjelovila Matildu i dalje aktivno bavi glumom, a Žarko Laušević se ponovno pojavljuje na sceni nakon 15 godina u bijegu, o Dragani Mrkić koja je utjelovila Ljiljanu malo se zna.

Ona je 1987. godine diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a glumila je i u filmovima "Iskušavanje đavla", "Gledaj me", "Gnjurac" i seriji "Složna braća". Film "Oficir s ružom" snimila je kao studentica četvrte godine glume.

"Scenu u kojoj se Ksenija i ja kupamo u kadi snimili smo u jednom stanu u Zagrebu. Pamtim da je na setu bilo mnogo smijeha i da smo scenu doživjeli potpuno normalno i opušteno", ispričala je u jednom intervjuu i dodala da su joj za scenu nalijepili i ožiljak jer je "mlada partizanka koju je glumila morala biti bar jednom ranjena".

Dodala je i da joj je taj film obilježio karijeru te da je uglavnom po njemu prepoznaju.

Dragana danas režira predstave i predaje u školi glume te ponekad odigra neku ulogu u filmu i kazalištu. Živi u Beogradu, nije udana i nema djece. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara