Malo drugačija Uskrsna pinca
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
OVAJ aromatični slatki kruh tradicionalno se priprema diljem Hrvatske za Uskrs, pa smo odlučili s vama podijeliti i naš omiljeni recept. Pinca će ostati sočna i nakon što se ohladi, a dodatak čokolade će pincu učiniti zanimljivom i vašim mališanima! Ako imate velike obiteljske objede, ovo je pravi izbor za vas!
Sastojci:
1 kg brašna
2 jaja
2 žutanjka
1 svježi kvasac
pola litre mlijeka
200 g šećera
prstohvat soli
2 žlice ruma
30 ml rakije
Tekst se nastavlja ispod oglasa
80 g maslaca (na sobnoj temperaturi ili otopljenog)
naribana korica jednog limuna i dvije naranče
100 g čokolade za kuhanje
Za premaz:
1 žutanjak
malo maslaca
Tekst se nastavlja ispod oglasa
šećer
Priprema:
U mlijeku uz dodatak malo šećera namočite kvasac i pustite ga da se digne.
Od svih sastojaka zamijesite tijesto, dodajte kvasac.
Tijesto mijesite barem desetak minuta, ako na mjestima ostane različite gustoće, teže će se dignuti i neće biti ravnomjerno pečena pinca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ostavite da se gotovo udvostruči.
Potom ponovno premijesite tijesto i sada dodajte kockice čokolade.
Pincu stavite u okruglu posudu za pečenje i pokrijte krpom te ostavite još dvadesetak minuta da se ponovno digne.
Pećnicu zagrijte na 180°C, a tijesto prije stavljanja na pečenje premažite vodom i zarežite ukoliko ne želite da ima ispucani efekt.
Nakon pola sata pečenja pincu premažite izmučenim žutanjkom i vratite u pećnicu.
Pecite još pola sata, izvadite i odmah premažite maslacem i pospite kristal šećerom.
Hladite pod krpom kako se ne bi osušila i uživajte kada se ohladi!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati