Sušeni keksići od mrkve i đumbira
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Pinterest
PRIPREMITE sušene keksiće blagdanskog okusa i mirisa. Ovo je recept za oko 50 tankih okruglih keksića promjera 4 cm plus neoblikovani ostatci koje ćete naravno isto smazati. Nije problem niti ako ne dočekaju sušenje.
Za pripremu vam je potreban ribež i blender ili multipraktik tesilikonska podloga. Kao zamjena može poslužiti i papir za pečenje. Keksiće možete oblikovati kalupima po želji. Ako nemate dehidrator, sušiti ih možete i u pećnici na najnižoj temperaturi s odškrinutim vratima.
Sastojci:
Oko 6 mrkvi srednje veličine / 5 -6 šalica ribane mrkve
1 šalica oraha
16 datulja
Dvije do četiri tanke ploške svježeg đumbira
Cimet
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priprema:
Mrkvu očistite i usitnite ili naribajte. Ne prihvaćaju li djeca ljuto smanjite količinu đumbira. Sve sastojke stavite u blender ili multipraktik i izradite u povezanu smjesu. Mogu ostati komadići. Svakako probajte i doradite okus po želji. Gotovu smjesu stavite na jednu ili podijelite na dvije silikonske podloge. Smjesu jednoliko razmažite lopaticom ili razvaljajte valjkom preko druge silikonske podloge ili preko prijanjajuće folije.
Ako već niste, djecu uključite u pripremu otiskivanjem oblika kalupima. Oblikovati ih možete odmah nakon valjanja, a najlakše je nakon što su se sušili oko sat vremena. Sušite ih preko noći na 41°C, odnosno do željene teksture. Odvojite oblikovane keksiće od neoblikovanih. Čuvajte ih u hladnjaku u zatvorenoj posudi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati