3 jednostavna trika: Kako da avokado potraje malo dulje?
Foto: 123 rf
OVO ukusno tropsko voće sve se češće jede i u Hrvatskoj, pogotovo među pobornicima zdrave hrane.
Avokado je odličan izvor vitamina C, B i E, kalcija, kalija, bakra i magnezija te proteina, dijetalnih vlakana i nezasićenih masnih kiselina.
Štiti od mnogih bolesti te je odličan za ljude s visokim krvnim tlakom, a zahvaljujući kremastoj teksturi i blagom okusu, može se koristiti i u slanim i slatkim kombinacijama.
Jedini problem je što ne može dugo stajati otvoren te već za pola sata počinje poprimati smeđe točkice.
Avokado je najbolje pojesti što prije, a ako želite da vam potraje malo dulje, isprobajte ove pouzdane trikove:
CRVENI LUK
Polovicu avokada koju sada nećete pojesti, ostavite u kori i nemojte vaditi košticu. Neočišćenu polovicu avokada stavite u posudu u koju ste narezali pola crvenog luka, koji će osigurati da avokado potraje još koji sat. Posudu zatvorite i čuvajte u hladnjaku.
LIMUN
Kako bi spriječili avokado od tamnjenja, pošpricajte ga s malo soka svježeg limuna.
MASLINOVO ULJE
Polovicu avokada koju još ne namjeravate pojesti premažite tankim slojem maslinova ulja. Taj zaštitni sloj između zraka i avokada zaštitit će avokado, barem na neko vrijeme.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati