6 stvari koje se događaju s vaginom kada se prestanete seksati

6 stvari koje se događaju s vaginom kada se prestanete seksati

Foto: Montana Cox

SEKS je dobar za naše tijelo.

Od boljeg sna, jačanja imunološkog sustava, preko trošenja kalorija do jačanja našeg samopouzdanja... No, to znači i kako nedostatak seksa može također stvoriti neke zanimljive promjene.

A ovdje prije svega mislimo na dio tijela, na koji one najviše utječu, a to je vagina, naravno. Sigurne smo kako neke od ovih stvari niste znali.

1. Ne postaje uža

To je mit, u koji žene vole vjerovati, no nažalost ta tvrdnja je i dalje čista laž. Čak i ako osjećate kako je ona uža, to može biti povezano s napetošću ili nedostatkom uzbuđenja.

2. Može će vam trebati više vremena da postignete orgazam

A to možete "zahvaliti" strahu od opuštanja, koji se često javlja nakon poduže stanke. No, malo prakse i sve se vraća na staro.

3. Promjene u predmenstrualnom ciklusu

Ako se suzdržite od svih vrsta seksa, uključujući i masturbaciju, grčevi mogu postati češći nego inače. Orgazmi smanjuju bol i napetost pa je jasno što se događa, kada oni izostaju.

4. Osjećaj suhoće

Seksualno uzbuđenje pomaže vagini da se smoči. Budući da nedostatak seksa dovodi do manje podmazivanja, pobrinite se da se dobro zagrijete prije glavnog čina.

5. Osjećaj kao da ona ne radi dobro

Vagina je mišić - ako ga ne koristite, možete ga izgubiti. Ne doslovno, naravno, ali tako možemo opisati taj osjećaj.

6. Promjena seksualnog odgovora

Ako uzimate pauzu od svih tipova seksa, možda ćete primijetiti privremenu promjenu spolnog odgovora, nakon što ponovno krenete sa seksualnim aktivnostima. To ne znači da trebate izbjegavati pauzu od seksa, već bi jednostavno trebali prihvatiti eventualne promjene, koje ćete možda doživjeti.

 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara