Anina seksi kuhinja: Piletina sa špinatom i crno-bijela rolada
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote smo za vas pripremile jednostavne recepte za ukusna i lagana jela. Kao glavno jelo odabrale smo piletinu sa špinatom, grožđicama i sokom od limete, a za desert smo pripremile laganu crno-bijelu roladu. Dobar tek!
Piletina sa špinatom
Potrebno:
2 češnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
150 ml soka od limete
600 g pilećih prsa bez kože
600 g špinata
1/3 šalice grožđica
1/2 žličice cimeta
Priprema:
Češnjak nasjeckajte i dodajte ulje, 100 ml soka limete i dobro promiješajte. Stavite piletinu u marinadu, poklopite i držite u hladnjaku 30 minuta. Pecite piletinu sa svake strane 5 minuta. Špinat skuhajte, ocijedite i pospite grožđicama, cimetom i preostalim sokom od limete te začinite po želji. Poslužite piletinu na špinatu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Lagana rolada
Potrebno:
1 jaje
5 g kakaa
8 dag brašna (četiri vrhom pune žlice)
Tekst se nastavlja ispod oglasa
30 g margarina
na vrhu noža praška za pecivo
10 ml tekućeg sladila (koje se može kuhati)
Priprema:
Pomiješajte brašno, margarin, tekuće sladilo, jaje i prašak za pecivo dok ne dobijete jednoličnu masu. Podijelite u dva dijela i jednom dodajte kakao i 2 ml sladila. Razvaljajte svijetli dio debljine 2 cm, isto učinite i s tamnim te stavite tamni na svijetli. Načinite roladu i pecite je na temperaturi 190°C. Kad se kolač ohladi, izrežite ga na 6 komada.
Pssst! Ana na sebi nosi gaćice i potkošulju by lisca!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati