Najslađi blagdanski keksići: Božićne jelke
Foto: shutterstock
OVIM preslatkim keksićima u obliku božićnih jelki nitko neće moći odoljeti, a i izvrsna su dekoracija na blagdanskom stolu.
Sastojci:
250 g margarina
Pola čaše šećera u prahu
Pola čaše mljevenih lješnjaka (može i badema, oraha, kikiriki...)
1 vanili šećer
2 čaše brašna
Glazura:
200g čokolade za kuhanje
50 g margarina
Priprema:
Sastojke topiti na pari dok se ne dobije jednolična smjesa. Umijesite rukama sve sastojke u glatko tijesto i ostavite ga da malo odstoji u frižideru. Tijesto razvaljajte na 3-4 mm debljine i oblikujte jelkice. Pecite ih 20 min na 180 stupnjeva. Kada se ohlade umočite ih u rastopljenu čokoladu i po želji posipajte šarenim mrvicama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati