Popularna serija "Narcos" vraća se na male ekrane: Saznajte datum početka 2. sezone

Popularna serija "Narcos" vraća se na male ekrane: Saznajte datum početka 2. sezone

Foto: Screenshot Youtube, Press Foto, Giphy

PABLO Escobar se vraća.

Iako je prošao prilično dug vremenski period od zadnje epizode prve sezone popularne serije "Narcos", vjerujemo kako niste zaboravili na odlično složenu ekipu.

A jučer je Netflix izbacio prvi teaser za drugu sezonu, koja počinje s emitiranjem 2. rujna, a sadržavat će 10 epizoda. Isječak od 28 sekundi zapravo ne otkriva što možemo očekivati, no ako ništa drugo, barem smo saznali kada nam stižu novi nastavci.Datumi, koje ćeš vidjeti u videu, imaju svoju simboliku: 12.01.49 datum je rođenja slavnog kolumbijskog narkobosa, a 12.02.93 je datum kada je Pablo Escobar ubijen. Tako se u teaseru javlja samo njegov lik, koji hoda prema kameri, odnosno glumac Wagner Moura, koji ga je odlično utjelovio.U ulogama DEA agenata ponovno ćemo vidjeti plavokosog Boyda Holbrooka i Čileanca Pedra Pascala, koji se u međuvremenu pojavio i u popularnoj seriji "Igre prijestolja", u ulozi princa Oberyna Martella, no bio je živ svega nekoliko epizoda, što nimalo ne čudi.A za sve one koje još uvijek nije uhvatila "Narcos" groznica, evo kratkog opisa o čemu se radi.

Serija je zapravo polu-dokumentarna te prati život jednog od najvećih narkobosova svih vremena, Pabla Escobara, od samih početaka. Na vrhuncu svoje moći kartel Medellin je pokrivao 80 posto svjetskog tržišta trgovine kokainom. Priču o Pablovom životu i događajima u Kolumbiji u tom vremenu, prepričava agent Steve Murphy, kojeg je utjelovio Boyd i koji s kolegom Javierom Penom, kojeg glumi Pascal, pokušava naći nekoga tko nije korumpiran, za pomoć u lovu na opasnog i inteligentnog Escobara.Tvorci serije najavljuju još uzbudljiviju sezonu, a mi se itekako veselimo novim nastavcima!

Nekoliko zanimljivosti o Pablu Escobaru:

1. U SAD, Escobarov kartel Medellin svakodnevno je krijumčario oko 15 tona kokaina.

2. Svake godine, El Patron izgubio bi oko 2,1 milijardu dolara, no nije se uzrujavao, jer doslovno nije znao što će s novcem pa ga je zakopavao na poljoprivredna polja, u skladišta, u zidove kuća članova kartela itd. Novac bi često pojeli i štakori ili bi bio uništen vodom.

3. Mjesečno je trošio samo 2500 dolara na gumice za vezanje svežnjeva novčanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. U vrijeme kada se skrivao s obitelji po planinama, kćer Manuela požalila mu se kako joj je hladno, a Escobar je mrtav hladan zapalio vatru s novčanicama u vrijednosti 2 milijuna dolara.

5. Pablo je svoju kriminalnu karijeru započeo prodajom ukradenih cigareta, lažnih listića za lutriju te krađom nadgrobnih spomenika.

6. Za lokalne ljude Pablo je bio heroj, jer je puno novca davao siromašnima pa je zaradio nadimak "Robin Hood". Na njegovom ispraćaju okupilo se 25 tisuća ljudi.

7. Suprugu Mariu Victoriu oženio je kada je imao 26, a ona samo 15 godina.

8. Na obiteljskom ranču, među ostalim, je imao i zoološki vrt.

9. Zatvor u kojem je boravio, La Catedral, nije bio zatvor u punom smislu te riječi, jer ga je sam luksuzno uredio, a od tamo je nesmetano nastavio sa svojim kriminalnim aktivnostima. Čak je imao i teleskop, pomoću kojeg je gledao kćerku, kada bi s njom razgovarao na telefon.

10. Escobar je kriv za smrt 4000 ljudi, a isplaćivao bi svakoga tko bi ubio policajca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara