Bandić u ofenzivi: Za Univerzijadu 1.5 milijardi kuna! Gradi Maksimir i rezervoar na Sljemenu

Bandić u ofenzivi: Za Univerzijadu 1.5 milijardi kuna! Gradi Maksimir i rezervoar na Sljemenu

Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 govorio je o izgradnji kampa hrvatske nogometne reprezentacije, a osvrnuo se i na organizaciju Univerzijade 2016. godine te otkazivanja jubilarne 10. Snježne kraljice na Sljemenu.

Kamp će koštati 20 milijuna eura: "Pola plaća HNS, pola UEFA"

Kroz mjesec dana na Sveticama će krenuti izgradnja nogometnog. Brojni građani ostat će bez prostora za rekreaciju, ali Bandić je otkrio kako će nezadovoljnim rekreativcima ponuditi novi prostor kod zgrade Kraša, nedaleko od maksimirskog stadiona.

"Znate da nisam protiv rekreativaca, rekreacija tamo neće umrijeti! Ponudit ću im rezervno mjesto iza Kraša, tamo neka razviju tenis, rekreativci će tamo živjeti. Isto tako nisam protiv izgradnje terena, kroz mjesec dana tamo počinju radovi. Nogometni kamp koštat će 20 milijuna eura, pola HNS, pola UEFA", rekao je Bandić, koji je odmah nastavio pričati o otkazivanju Snježne kraljice.

"Žao mi je što je do toga došlo. Bila bi to 10. jubilarna, ali nismo mogli utjecati na to. Apsolutno ću ustrajati na Snježnoj kraljici, Bog nas je mazio devet godina. Iduće godine završit će izgradnja rezervoara, zaliha od 300 tisuća litara vode u krumpirištu kao rezerva za hladne dane da imamo snijeg".

"U sportske objekte nismo ulagali od  '87."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od Snježne kraljice ostalo je šest do sedam milijuna kuna "viška".

"Pred nama je Zagreb Indoors, pa Hanžek, novac će biti uložen u sport", rekao je Bandić.

Pred Zagrebom je veliki izazov u vidu organizacije europske Univerzijade, koja će se održati sredinom srpnja 2016. godine. Bandić je otkrio kako će Zagreb u periodu do početka natjecanja postati veliko gradilište.

"Mi ćemo za Univerzijadu utrošiti oko 200 milijuna eura, to je 1.5 milijardi kuna. Obnovit ćemo studentska naselja u Cvjetnom i na Savi, pola europskih para, pola zagrebačkih. Ostalih 100 milijuna kuna ići će za rekonstrukciju Doma sportova, izgradnje nove dvorane na DIF-u", poručio je zagrebački gradonačelnik, koji je poručio kako je spreman postati i gradonačelnik Hrvatske.

250 milijuna kuna za natkrivanje maksimirskog stadiona? Sitnica!

Organizacija Univerzijade idealna je prilika za obnovu maksimirskog stadiona. Prema nekim podacima, od 1997. do danas u taj je objekt ulupano najmanje 500 milijuna kuna, a postoje naznake da se ta cifra penje i do vrtoglavih milijardu kuna! Mnogi bi pomislili da je Zagreb vlasnik prekrasnog stadiona, ali mnogi bi pogriješili. Bandić će zato izdvojiti dodatna sredstva za uljepšavanje jednog od najružnijih europskih stadiona.

"Neće koštati puno, 100 milijuna za natkrivanje sjeverne tribine, zapad i sjever zajedno će koštati oko 250 milijuna kuna. Mi, osim izgradnje Arene, nismo ulagali u sportske objekte od 1987., ništa nije bilo uloženo", pravdao se Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara