Index na prvom Dinamovom treningu: Bez Sammira nakon sedam godina

Index na prvom Dinamovom treningu: Bez Sammira nakon sedam godina

Foto: Dario Dalmacija/Index

Video: Dario Dalmacija/Index
 
ZORAN MAMIĆ izveo je Dinamo na prvi trening u 2014. godinu. Većih promjena u momčadi u odnosu na jesen, nema. Najveća je izostanak Sammira, ali na to su "Modri" već navikli.

Joe Šimunić i Junior Fernandes priključit će se momčadi tek sutra, a prvi trening s novim suigračima odradio je Jeremy Taravel, kojeg je Dinamo doveo iz Belgije.

Taravel, prvi dojam?

"Trening je bio uvodnog karaktera. Mi smo dovoljno njegovih utakmica pogledati, mislim da smo ga uživo pogledali barem deset puta. Tako da znamo što može, vjerujem da će ga zdravlje poslužiti i da će opravdati povjerenje koje smo mu dali", rekao je u uvodu trener Dinama.

"Prvenstvo još uvijek nije gotovo"

Mamić je zatim najavio kakav ćemo Dinamo gledati u nastavku sezone.


"Želimo efikasan, dobar, odgovoran, discipliniran Dinamo. Na tome smo inzistirali prije odmora i na tome ćemo zahtijevati u nastavku sezone", poručio je Mamić, a zatim nastavio: 

"Ne trebamo govoriti da je prvenstvo sigurno gotovo. Pet bodova i utakmica manje, međutim rekao sam da je naša želja dobiti sve utakmice do kraja prvenstva. Stručni stožer misli da imamo dovoljno kvalitete i znanja. To je zahtjev koji nije neizvediv."

Ništa od Kelića, Dinamo traži kreativnog veznjaka

Dinamo od pojačanja traži još jednog kreativnog veznjaka, ali sudeći prema Mamićevim riječima za Modre je prijelazni rok završio.

"Priključili su nam se Taravel, Pavičić i Perić. Stiže nam i golman Jajalo. To je to, zasada. Nemamo još ništa konkretno niti za odlaske niti za dolaske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kelić?

"U ovom trenutku ne. Mi imamo pet stopera, sutra će nam se priključiti Joe Šimunić. Ovisi dosta o tome hoće li Joe nastaviti nakon ljeta ili ostaje s nama, mi bismo naravno željeli da ostane s nama. Međutim, ako Joe kaže da na ljeto odlazi onda ćemo potražiti novog stopera".

Ovo su prve pripreme Dinama na kojima, nakon dugih sedam godina, neće biti Sammira.

"Sammir je imao neke dobre i bogate ponude u kojima bi i on i Dinamo dobro prošli. Gdje će nastaviti karijeru? Ne znam ima li on neke svoje ideje o klubu u Europi ili Brazilu."

Zagreb kao domaćin Eura 2020.

I mlađi Mamić navija da Euro dođe u Zagreb. Kroz tu se prizmu sve češće gleda i najava izgradnje kampa na Sveticama.

"Volio bih da Hrvatska dobije domaćinstvo i naravno, volio bih da budu u Zagrebu."

Dinamov menadžer prokomentirao je glasine o mogućem odlasku talentiranog Roberta Murića kojemu ugovor istječe na ljeto, a ponude prima od europskih velikana koji bi Mamića mogli ostaviti bez željenih milijuna.

"Murić je priključen treninzima i ide s nama normalno na pripreme. On ima važeći ugovor s Dinamom i ispunjava sve svoje obveze"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara