Kovač o novom oproštaju: "Stipi želim sreću, a Subašić je pokazao da na njega možemo računati"

Kovač o novom oproštaju: "Stipi želim sreću, a Subašić je pokazao da na njega možemo računati"

Foto: Hina

STIPE PLETIKOSA objavio je prije nekoliko dana povlačenje iz reprezentacije nakon 114 nastupa i pet velikih natjecanja iza sebe.

Svoju odluku priopćio je izborniku Niki Kovaču prije nego je to podijelio s javnošću, a Kovač je reagirao preko stranice HNS-a.

"Čuo sam se sa Stipom i otvoreno je podijelio sa mnom svoja razmišljanja. Naravno da svi poštujemo njegovu odluku nakon svega što je dao reprezentaciji proteklih petnaestak godina", rekao je Kovač, koji je u tom razdoblju s Pletikosom dijelio svlačionicu i kao igrač i kao izbornik:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Uvijek je bio oslonac, davao je stabilnost i sigurnost ekipi, kako na terenu tako i u svlačionici. Pružio je puno velikih partija u dresu reprezentacije i u mirovinu sigurno odlazi kao jedan od reprezentativnih velikana."

"Stipe može još nekoliko godina braniti na visokoj razini, pokazao je to i lani u Rostovu. Želim mu puno zdravlja, uspjeha i sreće u ostatku igračke karijere."

Danijel Subašić nameće se kao prirodan nasljednik Pletikose među vratnicama, a i sam je za Index nedavno istaknuo svoju kandidaturu da bude "Plete nakon Plete".

"Subašić je i u klubu i u reprezentaciji pokazao da je vratar na kojeg možemo računati s punim povjerenjem. Strpljivo je čekao svoju šansu i sada ju je dočekao te u Europske kvalifikacije možemo krenuti mirni što se te pozicije tiče. "
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara