Kristina Čerina za povijest: Članica splitskog Marjana prva kadetska svjetska prvakinja u povijesti

Kristina Čerina za povijest: Članica splitskog Marjana prva kadetska svjetska prvakinja u povijesti

Foto:

KRISTINA ČERINA, članica splitskog Marjana, prva je svjetska kadetska prvakinja u povijesti taekwondoa. Čerina je posljednjeg dana prvog svjetskog prvenstva za kadete koje se održalo u Bakuu u Azerbajdžanu nanizala pet protivnica i na dominantan način stigla na krov svijeta.
 
Ukupni omjer bodova je čak 84:38 uz napomenu da je jednu protivnicu nokautirala, a ukupno tri od pet pobjeda završila prekidom. Redom je slavila protiv Lisette Flores Salcido iz Amerike, Kashish Malik iz Indije, Turkinje Korkut, Yen Yen Hsin iz Tajvana te u finalu i protiv Zahre Shojaei Rad iz Irana. 
 
Hrvatska je tako osvojila tri odličja sva tri sjaja na svom premijernom nastupu, zlato i bronca Kristine Čerine i Ane Taslak iz splitskog Marjana te srebro Paole Strašćek iz zagrebačkog Jastreba. Zanimljivo je možda napomenuti da kuće Ane Taslak i Kristine Čerina dijeli doslovno samo cesta iz da iz jednog malog kvarta Blatine-Škrape stižu dvije osvajačice svjetskih odličja.
 
A najbolji dokaz vrhunskog rada su osvojene medalje na natjecanjima u sve tri uzrasne kategorije, na svjetskom juniorskom , svjetskom kadetskom i europskom seniorskom prvenstvu u razmaku od samo pet mjeseci. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kristina Čerina, Marjan, CF-59kg (23)
Kristina Čerina - Lisette Flores-Salcido, USA 12:0
Kristina Čerina - Kashish Malik, IND 12:0
Kristina Čerina - Huri Korkut, TUR 23:11
Kristina Čerina - Yeh Yen Hsin, TPE 16:15
zlato Kristina Čerina -finale- Zahra Shojaei Rad, IRI 21:12
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara