Mišo Kovač na Biloj noći u Zagrebu objasnio: Hajduk može biti treći, ali Hajduk je uvijek prvi!

Mišo Kovač na Biloj noći u Zagrebu objasnio: Hajduk može biti treći, ali Hajduk je uvijek prvi!

Foto i video: Dario Dalmacija/Index.hr, HNK HAJDUK

"HAJDUK je najveći klub. Hajduk ne mora biti prvi na tablici. Hajduk je treći, ali je uvijek prvi! Razumiješ?", objasnio je Mate Mišo Kovač na fešti hajdukovaca u Zagrebu, tradicionalnoj "Biloj noći".
 
Jasno da je Mišo bio centar zanimanja, ali još jedan šibenski umjetnik svojim je dolaskom potvrdio da klub čiji je član ima njegovu podršku u momentu u kojem se nalazi. Arsenu Dediću, ipak, bilo je dosta pola sata "hajdučije".
 

 
O navedenom momentu, aktualnoj politici i još jednom bojkotu derbija koji će se popodne dogoditi u Zagrebu, dosta se razgovaralo na "Biloj noći" na kojoj je i struktura publike posvjedočila da su "skromna" vremena. Nema više dernečenja i rasipništva klupskih "ikona", raznih "svaguša" i "livaja", pa i Milana Bandića koji se uredno pojavljivao u ovim prigodama i na to su u organizaciji neskriveno ponosni. I to je bila jedna od tema o kojoj su hajdukovci sinoć zanesenjački raspravljali u slavlju za koje im nikad nije potreban poseban povod. Objasnio je, uostalom, Mišo na početku.
 
 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Prošao sam Brazil, Australiju, cijelu Europu... Hajduk ima najbolju publiku, Torcidu. Kada sam pjevao u Umagu, tamo gdje igraju onaj tenis neki, na putu sam sreo stotinjak Torcidaša, a čuvalo ih je 50 policajaca. Izašli smo iz automobila, Lidija, Ivana i ja, shvatio sam da ih zadržavaju samo da Armada dođe i da se pobiju. Rekao sam im da zovu šefa policije i njemu sam rekao da ih pusti kući. I on ih je pustio! Nemojte se tući, to je pouka, jer nas je malo", strastveno je tumačio svoje putešestvije besmrtni lik iz šibenskog Škopinca, koji se u Hajduk, tvrdi, zaljubio naivno i samo zato što je Šibenik stalno bio u drugoj ligi.
 
"Iz Šibenika sam u četiri sata ujutro išao teretnim brodom, jer nije bilo ceste Šibenik - Split. Došao bih u 9, onda bih po Splitu lutao do utakmice. Pamtim kada smo ja, Nadoveza i Ivo Bego sjedili u nekom parku, a mene je pozdravio neki Talijan. Ivo Bego nije znao talijanski, mislio je da me nešto vrijeđa i opalio je čovjeka nogom u glavu."
 
Tako je bilo u vremenima Miše, kojeg je baš kao i Hajduk, obilježila i politika. Teško joj se izmaknuti.
 
"Kerum je dobio izbore na konto mene. I Sanader isto. Ako će me zvati Tomislav Karamarko, pjevat ću i za njega. To je zbog mog Edija", ne skriva Mišo baš ništa, što će vam uostalom puno slikovitije prikazati naša kamera. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara