"Poplavi tribine"? Mamićev klub na pustom Maksimiru izveo to stotinama specijalaca na buntovnom istoku

"Poplavi tribine"? Mamićev klub na pustom Maksimiru izveo to stotinama specijalaca na buntovnom istoku

Foto: Čitatelj, Index

UZALUD Dinamu intenzivna marketinška kampanja snubljenja navijača plakatima i spotovima, jer taj klub u milijunskom gradu više ne može niti na početak europske sezone i predstavljanje obnovljene momčadi privući više od navodno 4211 gledatelja.

Toliko ih je službeno sinoć bilo na Maksimiru na prvoj utakmici 2. pretkola LP-a protiv Žalgirisa, ali čini nam se da je ta brojka postignuta tako što su se navijači "brojali na ulazu i izlazu", kako smo po izlasku sa stadiona čuli od jednog ironičnog navijača, razočaranog pustoši na tribinama.

Sezona godišnjih odmora još nije počela, pa razloge ovako slabe posjete u odnosu na prethodne srpanjske utakmice pretkola LP treba tražiti u tome što je Mamićev Dinamo u pokušajima da ranijih ljeta privuče publiku sam sebi rušio ugled postavljanjem cijena od jednu, pet i deset kuna, pa su tribine bile pune "navijača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da je nakon takve prakse, na koju su gledatelji bili naviknuti, velika greška cijene vratiti na staro, odnosno na 50, 70 i 100 kuna, što "izbirljiva zagrebačka publika" ne želi plaćati da bi gledala tko zna koji početak uigravanja atomskog Dinama protiv europskih trećeligaša, što Žalgiris nedvojbeno je.

Osim sjeverne tribine, s koje su cijelu utakmicu navijali BBB koji nisu u ratu s Mamićem, s ostalih tribina gotovo ništa nije se čulo ni vidjelo. Zapad je bio nešto manje prazan, a na istoku, gdje je inače glasna Mamićeva oporba, vladala je pustoš i tišina, nakon što su Boysi s te tribine oglasili da do daljnjeg prestaju s organiziranim navijanjem.Bez obzira na to, na tribini koja je posebno omiljena među srednjom i starijom generacijom navijača, sakupilo se 200-tinjak ovisnika o Dinamu. Bez obzira što među njima nije bilo glasnih "antimamićevaca", jednako brojni na istoku bili su pripadnici specijalne policije, koja je na Maksimiru već neko vrijeme u službi gazde kluba.

Kupci godišnjih karata, koje Dinamo tako željno doziva i dugogodišnji članovi kluba, tako su uživali u gužvanju na tribini s brojnim specijalcima. "Poplavi tribine", nema što...
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara