Repeša nakon velike pobjede: Zadovoljan sam, ali možemo i moramo puno bolje

Repeša nakon velike pobjede: Zadovoljan sam, ali možemo i moramo puno bolje

Foto: Hina

NAKON jučerašnje muke po Filipinima, danas je hrvatska košarkaška reprezentacija odigrala momčadski gotovo perfektnu utakmicu i lakše je nego što konačan rezultat 90:85 sugerira, dobila moćnu i snažnu Argentinu.
 
 
Kapetan Hrvatske, Roko Leni Ukić je nakon utakmice bio i više nego zadovoljan:
 
''Naravno da sam zadovoljan. Ovo je jedna velika pobjeda protiv reprezentacije koja je posljednjih 15 godina u samom vrhu svjetske košarke. Odigrali smo sjajno, timski, karakterno i zasluženo smo na kraju slavili. Što se tiče same utakmice, naravno da je bilo teško. Argentina je momčad s izuzetno izraženim karakterom. Imaju fantastične pojedince i jednog vanserijskog Scolu, koji je po meni jedna od najboljih četvorki u košarkaškom svijetu. Znali smo da moramo odigrati timski i to smo napravili. U napadu je bilo fantastično, a u obrani smo svi jedan drugome pomagali, pokrivali, zatvarali i to je bio recept za pobjedu.
 
Čak i kad su se oni primakli na par koševa razlike, i kad su u jednom momentu prešli u vodstvo, nije bilo panike. Znali smo da smo bolji, da ovo možemo dobiti. Rekao bih da ova reprezentacija samo nastavlja ono što je započela u Sloveniji lani i da je gotovo s onim ''dječjim bolestima'' od kojih smo godinama patili.''
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Izbornik Jasmin Repeša je bio zadovoljan, no nije propustio ni ukazati na određene slabosti koje su se događale tijekom ove utakmice, posebice u obrambenom dijelu:
 
''Naravno da sam zadovoljan. Pobijedili smo jednog velikog protivnika, no defenzivno smo mogli i morali biti bolji i taj dio svakako moramo popraviti. Posebno u situaciji kad su igrali s dva playmakera, primali smo previše laganih koševa, postojao je veliki vakuum pod košem i posebno Scola nas je mučio. U napadu je bilo gotovo sve odlično, no u obrani, te neke stvari još moramo popraviti. 
 
Znali smo kako oni igraju, znali smo da igraju pomalo prljavo, da dosta simuliraju, pa sjetite se one situacije kad je Nocioni u kontaktu s Šarićem odletio kao da ga je neko katapultirao. Bili smo spremni da ćemo možda utakmicu i završiti bez nekih igrača zbog isključujućih penala, ali mislim da smo i više nego zasluženo slavili.
 
Što se tiče Senegala, našeg sljedećeg protivnika, oni nemaju neku košarkašku tradiciju, ali su fizički izuzetno jaki i u svakoj od ovih pripremnih utakmica imali su puno skokova. Na to moramo biti spremni.''
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara