Splićani ljuti zbog kampa, Baldasar poručio Šukeru: HNS nije zagrebački savez!

Splićani ljuti zbog kampa, Baldasar poručio Šukeru: HNS nije zagrebački savez!

Foto: Hina

 DOK zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nestrpljivo trlja ruke čekajući početak radova na novom nogometnom kampu na zagrebačkim Sveticama, u Dalmaciji vlada veliko nezadovoljstvo.

> Bandić u ofenzivi: Za Univerzijadu 1.5 milijardi kuna! Gradi Maksimir i rezervoar na Sljemenu

> Prosvjed ogorčenih rekreativaca dočekao Šukera na slavlju početka gradnje kampa! "Tko vam daje pravo da našu djecu tjerate odavde?"

> Splitski župan zove Šukera: "Što će vam kamp u Zagrebu, ovdje imate idealne uvjete"

> "Gradnja kampa na Sveticama je privatizacija javnog prostora"

Bandić je sa vrhom Hrvatskog nogometnog saveza dogovorio detalje izgradnje kampa na mjestu SRC Svetice, tik uz Maksimirski stadion kojeg je već davno privatizirao Zdravko Mamić. Bandić je odluku donio ignorirajući gradsku Skupštinu i mišljenje javnosti, koja je, kao i obično, podijeljena. S druge strane, Šuker i HNS ignorirali su silne ponude iz svih krajeva Hrvatske u kojima im se nude zemljišta za kamp, neka uz more, neka u planinama, nudila su im se već postojeća igrališta i centri kojima je potrebna obnova i modernizacija. No, unatoč obećanjima bivšeg i aktualnog vodstva Saveza kako će kampove graditi širom Hrvatske, čini se kako je Zagreb oduvijek bio jedina opcija.

Splićani su bijesni, a gradonačelnik Ivo Baldasar prozvao je Bandića i Šukera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izjava Davora Šukera da će Zagreb biti naš nogometni centar je potpuno nekorektna. HNS nije zagrebački nogometni savez! Savez bi trebao razmišljati o Hrvatskoj, a ne o jednom gradu. Valjda je Šuker zaboravio da je predsjednik hrvatskog nogometnog saveza".

"Znali su da ministar Jovanović i Vlada podržavaju kamp u Splitu, koji je poznat kao sportski grad, s boljom klimom i stadionom kojeg se može urediti za manje novca nego Maksimir. Mi s 10 milijuna eura potpuno obnovimo Poljud i okolinu", dodao je Baldasar i najavio poslati dopis u MZOS kako bi zatražio pomoć. Dodao je kako je spreman i direktno kandidirati Split za domaćinstvo Eura 2020 godine.

"Možemo se i mi napraviti ludi i direktno se kandidirati. Ako nam Šuker još jednom kaže da ne želi Euro u Splitu, to će po mom mišljenu biti usmjereno protiv Grada Splita", rekao je gradonačelnik.

"Smeta me što nema razgovora, a nemaju podršku Vlade. Mogli smo barem sjesti i razgovarati, da vidimo kako razmišljamo. Na ponudu Splitsko-dalmatinske županije nisu niti odgovorili, a bio je to korektan prijedlog. Ponašaju se kao da nisu hrvatski savez, a to su već i pokazali više puta", zaključio je.

Podsjetimo, splitsko-dalmatinski župan HNS je pozvao u Bašku Vodu, gdje im nudi zemljište blizu mora i autoceste, no odgovor nikada nije dobio.

Zanima nas i vaše mišljenje. U anketi s desne strane odgovorite što mislite o gradnji kampa na Sveticama?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara