Šprem: Pobijedit ćemo Francuze!

Šprem: Pobijedit ćemo Francuze!

Foto: Guliver Images/Getty Images

HRVATSKU rukometnu reprezentaciju od 20:15 čeka još jedan rukometni klasik. Drugi krug Europskog prvenstva u danskom Aarhusu otvaramo sa starim znancima Francuzima. U razgovoru za Media servis svoja predviđanja i analizu Francuza ponudio je bivši reprezentativac Goran Šprem.

"Normalno da ćemo dobiti Francuze, zašto ne bi. Dobili smo ih u Španjolskoj, u Srbiji, zašto ne bi i ovaj put", kaže Šprem, ali priznaje da to neće biti ni malo biti lako, jer Francuzi su uvijek Francuzi, a na ovom prvenstvu izgledaju jako dobro.

"Čine mi se opasniji nego prošlih godina, iako su stalno osvajali medalje. Djelomično su pomladili momčad sa izuzetno kvalitetnim igračima koji su izrazito motivirani jer ti igrači nisu ništa osvojili. I sada im se pruža prilika da se uz tu staru gradu vrate tamo gdje su bili", rekao je Šprem dodavši da Hrvatska izgleda dobro, ali ne fantastično. "Upravo zato bi mogli dizati formu do kraja turnira", mišljenja je Šprem.

"Mi s ovom utakmicom možemo jako puno dobiti, ako pobijedimo. Međutim i ako izgubimo još ništa nije izgubljeno jer još imamo dvije utakmice s reprezentacijama koje realno možemo pobijediiti i zato ne vidim nikakav pritisak da ne bi pobijedili", kaže Šprem koji je ponudio i ključ uspjeha za večeras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrati dobru obranu i zabiti puno polukontri. Ono što mi se sviđa da igramo jako dobru obranu. Mislim da će Goluža početi s obranom 6-0, što se pokazalo kao dobitna kombinacija do sada i Mirko izvrsno brani i iz toga se opet rađaju lagani golovi. Čupić, Štrlek, Horvat svi dobro trče i zabijaju, a na punu zonu samo da ne istuku Duvnjaka", upozorava Šprem kako će Francuzi vjerojatno udariti baš na našeg najboljeg igrača.

"Oni će igrati na to da udare baš na Duvnjaka, i to će biti vrlo vjerojatno odmah vidljivo. Već godinama se njihova obrana bazira na tučnjavi na rubu incidenta i znaju gdje im prijeti glavna opasnost te da je Duvnjak trenutno najbolji igrač svijeta bez konkurencije. Zato znaju da upravo njega moraju zaustaviti ako žele pobijediti".

No, znat ćemo i mi vratiti istom mjerom prema njihovoj udarnoj igli Karabatiću.

"Naravno, nećemo ni mi ostati dužni. Boli kad dobiješ ali ti je drago kad daš", zaključio je Šprem.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara