"Uz nas je Božja sila, ide Bosna do Brazila" DJ Krmak na melodiju Čavoglava pjeva odu reprezentaciji BiH!

"Uz nas je Božja sila, ide Bosna do Brazila" DJ Krmak na melodiju Čavoglava pjeva odu reprezentaciji BiH!

Screenshot: Youtube

"ZA GOLMANE ovog svijeta biću košmar ja, zavoljeće me u selu omladina sva. Moj će babo u birtiji biti hadžija, kupiću mu tri sokaka i ferarija..." pjeva DJ Krmak, kultna figura balkanskog dance-folk trasha u "Bekam, Zidan i ostali", njegovoj fantaziji da je jedan od najboljih golgetera svijeta, koji svako malo "piće popije s Ronaldom i Frančeskom Totijem".

Ovaj pjevač-zajebant veliki je ljubitelj sporta, uostalom opjevao je još jednog svog heroja, Michaela Schumahera, ali njegova najnovija pjesma svakako predstavlja vrhunac sportskog dijela Krmkove pjesmarice. I njemu je najdraža iz domoljubnih razloga jer je, kako sam sebe u pjesmi ponosno naziva, "Eros Bosančeros".

"Šta to grmi, gdje to sjeva, tko to pjesmu pjevaa...To je Pape i Zmajevi, kreću iz Sarajeva...Ide BeHa do Brazila nema govora...Pjeva cijela Baščaršija i cijela dijaspora..." pjeva Krmak na početku pjesme praćen udaranjem u "tepsiju", na melodiju koja vam ne samo po pozadini, nego i po rasporedu stihova, u sjećanje priziva:

"U Zagori na izvoru rijeke Čikole...stala braća da obrane naše domove...Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi, nećete u Čavoglave dok smo živi mi..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Međutim, to nije prvi put da Bosanci u svoje domoljubne svrhe ukazuju čast Thompsonovoj ratnoj budnici, jer početkom opsade Sarajeva, u gradu je spjevana pjesma "Hej junaci branitelji", popularno nazvana "Sarajevske Čavoglave", po pjesmi koja je nastala pola godine ranije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara