Žužul izbacio Blanku s treninga: "Riječ je o provokaciji!" Joško Vlašić: Ne mogu vjerovati da nas tjeraju iz Splita

Žužul izbacio Blanku s treninga: "Riječ je o provokaciji!" Joško Vlašić: Ne mogu vjerovati da nas tjeraju iz Splita

Foto: Duje Klarić / Cropix

PROBLEMI u Splitu. Blanka Vlašić jučer nije mogla trenirati na pomoćnom igralištu RNK Split. Iako su dobili dozvolu u tajništvu kluba, Jozo Žužul poslao je svoje radnike da izbace Blanku s terena.

Blankin donedavni klub ASK i RNK Split dijele pravo korištenja glavnog terena u Parku mladeži, ali Blanka je potjerana s nedavno renoviranog pomoćnog terena koji je u vlasništvu Grada, ali pod koncesijom RNK Split. Dvostruka svjetska prvakinja i srebrna olimpijka već dugo se oporavlja od ozljede. Trenutno je u fazi kada kreće s trčanjem na otvorenom, i zato joj je idealna podloga postavljena na pomoćnim terenima, objasnio je Joško Vlašić. Blankin trener zatražio je termin za korištenje umjetnog travnjaka i dobio ga, ali potom je Jozo Žužul njihov trening prekinuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvar je puno kompleksnija od jednog termina. Naime, nedavno se gradonačelnik Splita Ivo Baldasar dogovorio sa Žužulima oko gradnje sportsko-poslovnog centra na Parku mladeži i obećao im 30-godišnju koncesiju te realizaciju projekta Ruža Hrvatska koji bi uključivao izgradnju modernog stadiona.

Atletičari su se pobunili jer se boje da će ostati kratkih rukava. Joško Vlašić već je izlazio u javnost s izjavama da sumnja u časne namjere Žužula jer nema logike da se dugogodišnje sustanare ne obavijesti o promjenama u objektu. Jozo Žužul shvatio je Blankin dolazak na pomoćni teren kao čistu provokaciju. Tvrdi da atletičari nijednom u sedam godina nisu tražili korištenje umjetne trave. Ovu će situaciju morati presjeći gradonačelnik, jer ovako ne profitira nitko. Vlašić je oštar u kritikama, tvrdi da ne može vjerovati da Blanki netko u Splitu ne dopušta treniranje a Slaven Žužul, gazda Splita, s putovanja je za Index poručio:

"Zaista ne znam što se točno dogodilo. Blanka je dobrodošla u naš klub i na naš teren, a nesporazum se lako mogao riješiti razgovorom"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara