"Ako Cico misli da će lako protiv Australije, neka promisli još jednom"

"Ako Cico misli da će lako protiv Australije, neka promisli još jednom"

SPORTSKI kolumist australskog sportskog portala sbs.com.au, Les Murray, uvjeren je kako će Hrvatska imati velikih problema u susretu protiv Australije na Svjetskom prvenstvu u nogometu, koje će se održati sljedeće godine u Njemačkoj.

U opširnoj kolumni posvećenoj izgledima Socceroosa na predstojećem SP-u, Murray se prisjetio izjave hrvatskog izbornika Zlatka Kranjčara nakon ždrijeba, koji je kazao kako poštuje Australce, ali od njih očekuje da poštuju hrvatsku reprezentaciju.

Kranjčar će dobiti poštovanje u ogromnim količinama, piše Australac, ali dodaje kako je Cicu možda netko trebao savjetovati da poštovanje uopće ne traži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako stvari dođu do toga da će o prolasku dalje odlučivati upravo utakmica Hrvatske i Australije, što bi se vrlo lako moglo dogoditi, postoji nemala vjerojatnost da će Australci zablistati i pokazati se svojim protivnicima na način koji se ne očekuje od zemlje koja pripada u "nogometni treći svijet", tvrdi sportski kolumnist Special Broadcasting Servicea.

Ako se Kranjčar nada da će Hrvatska razbiti Australiju kao 1998, kad su Hrvati slavili 7:0, neka promisli još jednom, piše Murray. Hrvatskoj sigurno neće odgovarati robusna Australija, koja žudi za osvetom u borbi za opstanak na SP-u, navodi se u članku.

Kranjčara sigurno neće smiriti podatak da za Hrvatsku igraju čak tri Australca, piše Murray, pa dodaje kako će Mark Viduka zasigurno uživati u "bliskom susretu" s Josipim Šimunićem, kojeg bi mogao podsjetiti da je njegova odluka o odbijanju Australije možda i nije bila najpametnija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara