Blatter želi treći mandat

IAKO JE uoči World Cupa 2002, a prije Kongresa FIFA-e na kojemu se glasovalo o njegovom reizboru, Sepp Blatter neprestano isticao kako priželjkuje odraditi dva mandata na dužnosti predsjednika Svjetske nogometne federacije i potom se, 2006, kad mu bude 70 godina, časno povući s te vrlo primamljive funkcije, sada je prvi čovjek FIFA-e u intervjuu objavljenom u Sonntags Zeitungu jasno iskazao nakanu da se i treći put kandidira za predsjednika.

-Hoću li se još jednom kandidirati za predsjednika FIFA-e ili neću ovisit će o pravilniku Svjetske nogometne federacije koji se prepravlja - kazao je Blatter. - Ako po tom novom pravilniku bude predviđeno da netko može biti predsjednik FIFA-e u više od dva mandata ja ću se opet natjecati. Opravdanje za promjenu mišljenja Blatter je našao u vrlo dobroj financijskoj situaciji u kojoj se FIFA našla pod njegovom ´komandom´: - Planirali smo prihod od 500 milijuna švicarskih franaka, ali je taj plan obilato nadmašen.

Blatter se u intervju osvrnuo i na pojavu huliganizma na nogometnim stadionima: - Nogometni huliganizam je pošast, koja se proširila s Otoka na kontinent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi u FIFA-i ocjenjujemo da huligani nisu pravi nogometni navijači. Oni ne dolaze na utakmice da bi uživali u igri dviju momčadi, oni samo prividno prate ´svoju momčad´, a u stvari putuju za njom da bi pravili nerede. Oni ´liječe´ svoje frustracije tukući se s protivničkim navijačima i uništavajući tuđu imovinu.

U razgovoru za Sonntags Zeitung sudjelovala je i treća Blatterova supruga, Graziella, koje je napomenula da njen suprug 24 sata dnevno živi za FIFA-u i da vrlo rijetko ima vremena za sebe, odnosno za svoj privatni život.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara