Borba za mjesto u NLB-u: Srbija traži četiri, za peto bi platili 150 000 eura

Foto: Damir Krajač / Cropix

PREDSJEDNIŠTVO srpske košarkaške lige uputilo je oštro pismo vodstvu NLB lige u kojemu izražavaju nezadovoljstvo činjenicom da Srbija ima samo tri mjesta u regionalnoj ligi, dok četvrti klub mora platiti 150 000 eura za pozivnicu.

Slovenci sukladno uspjesima svojih predstavnika imaju četiri mjesta u NLB-u, Srbija tri, Hrvatska dva, a BiH jedno mjesto. Budućnost dobiva pozivnicu, kao i svake godine, a 150 000 eura plaćat će i treći hrvatski te četvrti srpski predstavnik. Istu cifru moraju dati i ostali klubovi koji će se natjecati s pozivnicom kao što se očekuje u slučaju Maccabija ako se odluče vratiti u ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kada je NLB ranije brojala 14 klubova imali smo pet mjesta. Kada se liga trebala smanjiti na 12 klubova, Srbija je trebala dobiti četiri mjesta. Liga se nije smanjila, a mi smo izgubili jedno mjesto. Mora se vidjeti ima li sportskog prostora za četvrti klub iz Srbije bez pozivnice, a eventualno bi peti klub plaćao 150 000 eura", poručuje direktor KLS-a Predrag Bojić, pišu Večernje novosti.

S obzirom na tešku financijsku situaciju u koju su zapali mnogi klubovi iz regije teško je očekivati da će naći novac potreban za sudjelovanje u regionalnoj ligi kada nemaju niti za isplatu plaća igračima. Češki Nymburk, čini se, napušta ligu i odlazi u Baltičku, ali pregovara se sa izraelskim Maccabijem koji je već jednom igrao u NLB-u.

U susjednoj BiH također nisu prezadovoljni s jednim predstavnikom i nadaju se da će se odlaskom Nymburka otvoriti mjesto za još jedan njihov klub.

U isto vrijeme KK Crvena Zvezda se raspada. Nakon odlaska trenera i nekoliko igrača, aktivno se radi na pronalasku rješenja kako spasiti klub od propasti. Jedna od opcija je i "resetiranje" koje je predložila novoosnovana radna skupina. To bi značilo potpuno nov početa za Zvezdu, ali i izbacivanje u treću ligu. Dođe li do toga otvorit će se još jedno mjesto u NLB-u, pa je zato još teže prognozirati sastav lige za sljedeću sezonu.

U medijima su već počela nagađanja kako će izgledati liga sljedeće sezone jer uz ispadanje redovitog člana Zadra i potonuće Cibone, zabrinjavajuća financijska situacija uzrok je štrajkova igrača u Hemofarmu, Zvezdi i Budućnosti, pa je pitanje kako će ti klubovi uopće dočekati jesen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara