"Div iz predgrađa" na vrhu ljestvice

"Div iz predgrađa" na vrhu ljestvice
SAMO dvije natjecateljske utakmice bile su dovoljne da se Damir Krznar nametne kao istinsko pojačanje zaprešićkog prvoligaša.

Iako je nakon njegova dolaska u Inter bilo i onih koji su nevjerno okretali glavom na spomen negova imena "Krki" ih je s dvije odlične partije u potpunosti umirio i sad se o njemu u predgrađu govori samo u superlativima. Igrač utakmice protiv Međimurja izrazio je veliko zadovoljstvo početnim uspjesima svoje momčadi.

"Teško da smo mogli bolje započeti sezonu. Moram priznati da i u devet godina koliko sam proveo u Dinamu ne pamtim tako dobar početak u prvenstvu. Međutim, ovi uspjesi nisu iznenađenje za mene jer sam tijekom priprema već shvatio da Inter imam momčad koj bi mogla nešto napraviti u prvenstvu. Za sada se sve dobro odvija, a ja se samo mogu nadati da će se tako i nastaviti. Mislim da nam ovih šest početnih bodova puno zmači i u smislu rasterećenosti, puno je lakše igrati kad si već nešto napravio na početku i kao što sam rekao bili bi lijepo kad bi potrajalo."

Nakon početnog uspjeha protiv Zagreba ipak se osjećao mali imperativ uspjeha i protiv Međimurja. "Točno. Pobjeda protiv Zagreba samo nam je nametnula situaciju u kojoj smo morali pobijediti Međimurje i na taj način potvrditi početni uspjeh. Bili smo pod malim psihološkim pritiskom, ali mislim da smo ga razbili na pravi mogući način, brzim vodstvom koje smo održali do kraja. Ne znam kako su se osjećali moji suigrači, ali osobno sam već u petoj minuti susreta shvatio kako možemo dobiti utakmicu što smo na kraju i ostvarili."

Kakvo je vaše mišljenje kao iskusnog prvoligaškog igrača o momčadi u koju ste stigli nakon što ste odradili pripreme s Interom i prve dvije ligaške utakmice? "Stalno ističem da je Interova momčad izrazito radna. Nemamo u sastavu zvijezda, ali svi igrači u kadru su svjesni da samo zajedničkim radom možemo do uspjeha i za sada se svi toga i pridržavaju. Stisnuli smo glave zajedno, atmosfera je unutar svlačionice odlična i mislim da je to garancija i za neke sljedeće uspjehe i dobre rezultate. Naravno uvijek se postavlja pitanje koliko će ova naša mlada momčad uspjeti izdržati u ritmu u kojem smo krenuli. Mislim da bi do pada moglo doći kad se pred nas postave neki viši ciljevi i u jednu ruku je dobro da ne igramo pod imperativom nekog velikog uspjeha jer smo opušteniji i puno lakše se pripremamo za suparnike. Sigurno je da će biti i uspona i padova, ali to je i normalno jer imamo puno mladih i neiskusnih igrača koji će imati oscilacije tijekom prvenstva. Međutim to je proces koji moramo proći i te dječje bolesti moramo istrpiti pa makar se one u nekim trenucima odrazile i na rezultat. Prvenstvo je dugo i sigurno će biti i dobrih i loših predstava. Na nama je da loših bude što manje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ste zadovoljni osobnom formom od dolaska u predgrađe? Mnogi navijači su već nakon prve dvije utakmice ustvrdili kako je vašim dovođenjem napravljen pravi potez? "Osjećam se odlično iako moram priznati da sam se malo pribojavao prije početka prvenstva. U Dinamu sam naime u posljednje dvije-tri godine igrao pet do deset utakmica u sezoni i teško mi je bilo uhvatiti kontinuitet nastupa. Tamo sam igrao utakmicu-dvije onda pet ne bih igrao i bilo me je strah da neću biti spreman za veći broj utakmica u kontinuitetu. Za sada je sve u redu, nadam se da će tako biti i dalje. Jedina želja mi je da me mimoiđu ozljede kojih sam u karijeri ionako imao i previše. Vjerujem da ovoj momčadi mogu doprinijeti sve dok sam zdrav."

Sljedeća Interova prepreka je Kamen Ingrad koji će vjerojatno biti malo oprezniji nakon dva uspjeha "Diva iz predgrađa". "To je do sada bila olaktona okolnost za nas jer mislim da su nas od samog početka neki previše podcijenili. Sad su shvatili da ova momčad ipak vrijedi i sigurno je da će nas i bolje analizirati i više se pripremati za našu igru. Sigurno je da će nam biti teže, ali i mi imamo svojih aduta i nećemo se olako predavati. Kamen je momčad dosta slična nama. U veznom redu su tehnički dotjerani, to je pokretljiva i lepršava momčad i mislim da će to biti otvorena borba. Mi se nadamo da i njih možemo iznenaditi, a pravo na nadu nam svakako daje i šest bodova iz dva odigrana kola", zaključio je Krznar.

Mario Glavan

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara