OSIJEK PREDSTAVIO DVA POJAČANJA "Nećemo legiju stranaca, sve smo postigli emocijom"

OSIJEK PREDSTAVIO DVA POJAČANJA "Nećemo legiju stranaca, sve smo postigli emocijom"

Foto: NK Osijek

DAN PRIJE kraja zimskog prijelaznog roka Osijek je predstavio posljednja dva pojačanja, ujedno i najzvučnija ove zime. U Gradski vrt stigli su Goran Milović i Krševan Santini.

"Želja predsjednika Meštrovića je da od Osijeka ne pravimo legiju stranaca. I ova dva potpisa su nastavak te filozofije, da su nam prvi izbor hrvatski igrači. Mislimo da domaći igrač igra s nekakvom emocijom, i kroz tu emociju smo napravili to što smo napravili u ove dvije godine", rekao je direktor Osijeka na predstavljanju dva posljednja pojačanja.

Iz Osijeka su ove zime otišli mladi branič Andrej Lukić, u Bragu za milijun eura, vratar Zvonimir Mikulić u Sherriff, Nikola Matas (posudba u Istru) te Zoran Lesjak i Tomislav Štrkalj (posudbe u Santarcangelo). Najvažniji igrači ostali su na okupu, a Osijek se s Hajdukom i aktualnim prvakom Rijekom ravnopravno bori za drugo mjesto. Osim toga su i momčad koja nakon Cibalije ima najmanje stranih nogometaša, četvoricu: Ukrajinac Lepa, Makedonac Ejupi, Albanac Grezda i Bosanac iz Prilepa Hajradinović.

"Prijelazni rok traje još danas i sutra. Možda će biti još nekih imena, možda neće. Ljetni prijelazni rok nam je glavni. Možda se ne valorizira dovoljno činjenica da smo zadržali cijelu momčad. Prodali smo samo Lukića, a na dnevnoj bazi smo dobivali ponude za naše igrače, ali neću im govoriti imena. Mi jedini nismo ovisni o ulaznim transferima, i to puno znači ne samo u ovom periodu, nego i za budućnost. Klub se prije dvije godine grčevito borio za opstanak. Sada nam je primarni cilj Europa i mi ćemo ga ostvariti ovog proljeća", rekao je Petrović.
 


 Bivši vratar Intera Krševan Santini dobio je ponudu koju nije mogao odbiti.

"Presudilo je što sam prepoznao kvalitetan i dugoročan projekt. Ljudi iz kluba su mi dali povjerenje, s dvije i pol godine ugovora su mi pokazali koliko računaju na mene", rekao je Santini.

Predstavljen je i bivši kapetan Hajduka Goran Milović, koji je potpisao na šest mjeseci s opcijom da Osijek otkupi njegov ugovor.

Milović je objasnio svoju posebnu vezu s Osijekom i Slavonijom, što ga je potaknulo da prihvati poziv iz HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 

 
"Osijekove ambicije su sada puno veće nego u vrijeme kada sam ja bio u HNL-u. Klub ide dobrim putem", rekao je Milović koji je do prije dvije godine predvodio Hajduk.

"Naravno da će utakmica s Hajdukom biti drugačija nego druge. Ja sam profesionalac i moram te sve stvari staviti u drugi plan. Sada sam član Osijeka i moram svaku utakmicu dati sve od sebe. Neće biti problema."

"Bio sam u Osijeku više puta na odmoru. U Osijeku sam se i vjenčao. Slavonci su topli ljudi. Nadam se da ću kroz treninge brzo pohvatati ideje trenera Zekića i da će sve sjesti na svoje mjesto", dodao je Milović i rekao da je fizički spreman odmah uskočiti u momčad.

Direktor Petrović je dodao: "Goran Milović ima dugogodišnji staž u HNL-u, bivši je kapetan Hajduka, koji je dospio i do A reprezentacije Hrvatske i ne treba ga posebno predstavljati. Došao je na posudbu uz Kine, uz opciju otkupa ugovora na ljeto ove godine. Vjerujem da će on duže ostati u Gradskom vrtu jer znate da smo na tim pozicijama ostali pomalo deficitarni. Hoće li imati pravo nastupa već protiv Rijeke, ovisi o trenutku kada će nam stići međunarodni certifikat. Imali smo „pik“ na još neke igrače, ali su oni završili u drugim klubovima za puno veće iznose. Želimo dovođenjem novih pojačanja raditi nadogradnju momčadi, a ne popunjavati broj iako će ponekad, naravno, biti i prinova."

"Za prodaju Mikulića u Sheriff dobili smo određeni iznos, ostali smo vlasnici i 50 posto transfera i došao je jedan mladi igrač Mikhail Kajmakov koji je upućen na posudbu u redove drugoligaša Solina. Također, sve smo riješili s Marko Pervanom iz Cibalije, no on ima do ljeta ugovor s Vinkovčanima, pa ga do tada ne možemo imati na raspolaganju. On će, stoga, postati članom Osijeka s prvim danom ljetnog prijelaznog roka. Odlučili smo produžiti ugovor i našem vrataru Antoloviću dok se ne zaliječi i ne bude ponovno spreman konkurirati za momčad. Uvijek je bio korektan, tako da mu želimo uzvratiti na ovaj način", rekao je Petrović. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara