Edmond Azemi - najbolji košarkaš kosovske lige novi hrvatski košarkaški reprezentativac

NEVEN SPAHIJA objavio je popis košarkaša koji će biti pozvani na prvi dio priprema, a među njima se nalazi i jedan igrač kosovske lige Edmond Azemi, koji je pozvan umjesto Hrvoja Perinčića.

"Stojić i Perinčić su otkazali zbog ozljeda. Žao mi je što neće biti na pripremama jer bi im one odlično došle. Azemiju je majka Hrvatica, ima hrvatsku putovnicu. Rođen je 1980. godine, visok je oko 2 metra i igra na pozicijama dva i tri. Preporučili su mi ga Pino Giergia i Vlado Vanjak. (. . . )" – rekao je Neven Spahija na pressici na kojoj je objasnio plan priprema za rujanske kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Beogradu 2005., pišu Sportske novosti.

"Kako je Hrvatska mala zemlja, sa stanovišta Stručnog savjeta treba probati svakog talentiranog dečka. Nisam ni znao da mu je mati Hrvatica, da ima našu putovnicu. Interesantan igrač. Mlad je, odličnih predispozicija, ima dva metra i može igrati na pozicijama beka šutera. Ima još nekih tehničkih nedostataka, ali to se sve dade ispraviti. On je možda najkvalitetniji i najtalentiraniji igrač na Kosovu, stoga ga treba probati. Saznanje o svakom igraču je dragocjeno jer se nikoga tko ima volju i potencijal ne smijemo olako odreći" – komentirao je za Sportske novosti Vlado Vanjak zašto je Spahiji preporučio Azemija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Azemija prvi dio priprema proći će: Ukić, Oršulić, Rančić (Split CO), I. Tomas, M. Tomas, J. Garma, Piplović (Zagreb), Kus, Žižić (Cibona VIP), Novosel, Pašalić (Hermes Analitica), Longin (Zadar) i Kasun (Opel Skyliners).

Gordan Giriček oslobođen je prvog dijela priprema, a Bruno Šundov nije u planu za Beograd jer je razočarao Spahiju. I Mario Kasun bio je na tankom ledu kod Spahije. Nakon što se nije pojavio na pripremama Spahija je izjavio kako je "Kasun za njega svršena priča." No, čini se da je do nesporazuma došlo jer Spahija nije mogao otvoriti svoju poštu, a Kasun mu je poslao poruku kako neće doći na pripreme u srpnju prošle godine. "Kasun će biti u programu na obostrano zadovoljstvo", rekao je Spahija.

Hrvatska košarkaška reprezentacija okupit će se 15. lipnja u Zadru, a do Beograda iduće godine odigrat će dvadesetak jakih pripremnih utakmica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara