Hoyzer optužio "hrvatsku mafijašku braću" za namještanje utakmica u Grčkoj

Hoyzer optužio "hrvatsku mafijašku braću" za namještanje utakmica u Grčkoj

NAKON otkrića da su se namještale utakmice u njemačkoj nogometnoj ligi, svakim danom otkriva se sve više informacija koje upućuju na to da su se i u drugim europskim ligama namještale utakmice, pa čak i one u europskim natjecanjima.
U najnoviju aferu uključeni su i grčki klubovi, pa je grčka policija zaokupljena istragom oko namještanja utakmica.

Hoyzer, naime, tvrdi kako su "hrvatska mafijaška braća" umiješana u namještanje utakmice Kupa UEFA između Panioniosa i Dinama Tbilisi, koja se igrala u prosincu 2004. godine, a u kojoj je Panionios slavio s 5:2.

Hoyzer je njemačkim istražiteljima rekao kako su se braća Šapina kladila na vodstvo Dinama na poluvremenu, te na pobjedu Panioniosa na kraju utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvremenu je Dinamo Tbilisi vodio s 1:0. U drugom poluvremenu u 58. minuti domaćini su izjednačili, a samo minutu kasnije Dinamo Tbilisi je ponovo došao u vodstvo. Do kraja utakmice domaćini su postigli još četiri gola i to u 67., 77., 92. te 93. minuti. Utakmicu je sudio Rumunj  Alexandru Dan Tudor.

Utakmica je postala sumnjiva nakon što je uočeno da su u kladionicama uplaćene vrlo velike svote novca, a dodatne sumnje svojom je izjavom potaknuo i sam Hoyzer. 

Grčki ministar sporta Georges Orfanos potvrdio je da je utakmica između Panioniosa i Dinama Tbilisija u centru policijske istrage.

"Nadamo se da utakmica nije bila lažirana, te da ćemo uskoro dobiti objašnjenje cijelog slučaja." - kazao je Orfanos.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara