Navijači

Jovanović za Index: Kazna Šimuniću potpuno je zaslužena! Ne želimo da nas gledaju kao nazadne desničare

KLJUČNI PODACI
 • Jovanović je za Index prokomentirao kaznu Šimuniću
 • Ne želimo da nas Europa doživljava kao nazadne desničare
Piše: Dea Redžić
utorak, 17.12.2013. 16:14
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Jovanović za Index: Kazna Šimuniću potpuno je zaslužena! Ne želimo da nas gledaju kao nazadne desničare

Foto: HINA

MINISTAR Željko Jovanović smatra da je kazna Josipu Šimuniću zaslužena.

"Kazna je potpuno očekivana i sasvim zaslužena, a svi koji se iščuđavaju ili viču da su u šoku ponovo pokazuju potpuno nerazumijevanje modernog europskog društva koje ne trpi diskriminaciju i uvrede na nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj ili etničkoj pripadnosti", rekao je Željko Jovanović za Index, odgovarajući i na naš upit kako komentira konsternaciju IO -a HNS-a kaznom Josipu Šimuniću.

"I ovom prilikom ističem ulogu škole koja će kroz nastavu povijesti i građanskog odgoja omogućiti našim učenicima i budućim generacijama usvajanje znanja sa razumijevanjem, vještina i građanskih kompetencija koje će rezultirati vrijednostima i stavovima kojima se poštuje dostojanstvo svake osobe, ljudska prava, slobode i odgovornosti u nacionalnom, europskom i međunarodnom pravnom sustavu, ravnopravnost  u odnosu na dob, spol, te etničku, vjersku, klasnu i drugu pripadnost, rasu i druge razlike, zatim vladavina prava i zaštita ljudskih prava, te suzbijanje neljudskog, ponižavajućeg i nepoštenog, koruptivnog ponašanja, kao i  suzbijanje društvene isključenosti na svim razinama", dodao je.

"To je pouka slučaja Šimunić i nadam se da su svi tu pouku dobro čulu, upamtili i da će se u buduće ponašati u skladu sa njom. Ne želimo valjda da nas Europa DOŽIVLJAVA KAO NAZADNE DESNIČARE, kao zaostalu državu u kojoj se gaze manjinska prava i veličaju ustaštvo i fašizam. Hrvatska nije takva i zadatak je svih nas da to u svakoj prilici i dokazujemo", naglasio je ministar sporta.

Komentari (197)
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

 • hobiti   Objavljeno prije godinu dana
  apsurd iskeno


 • madafuka   Objavljeno prije godinu dana
  nisam znao da ako želim postat napredan samo se moram izjasniti kao lijevičar... dizaču tegova tugo ljudska..


 • Selmer.Grey   Objavljeno prije godinu dana
  Hrvatska ima socijalne probleme i veliku nezaposlenost, mislim da je to najveći trenutno politički problem.


 • kalasnjikov   Objavljeno prije godinu dana
  Srećom pa je ministar razuman i vlada situacijom.


 • acko.   Objavljeno prije godinu dana
  za ovo nisam znao.


 • acko.   Objavljeno prije godinu dana
  Šimunić je sam kriv


 • netkoinitko   Objavljeno prije godinu dana
  dijalekticaru upravo je to problem što ljubav prema domovini, pa makar viknuo istinu na glas, postaje davljanje nas Hrvata. To je veliki problem. Lijiepo je jedan naš vrli političar izjavio, nakon toliko godina što imamo napokon neovisnu državu, ispada da više građana i političara ove zemlje ( bilo koje oni nacionalnosti bili ) žali više za jugoslavijom nego što je željelo slobodnu Hrvatsku.  Ugledajmo se malo na Francuze, Amerikance, Nijemce....oni svoju ljubav istiću itekako...i to je pohvalno. Upravo naš vrli ministar uči nas povijesti tj. dijeli na lijeve i desne i to je taj ODGOJ koji spominješ i veličaš jednakosti. Ja to upravo osuđujem kao da je bitno jel netko desno ili lijevo, baš zato jer imam i jako dobre prijatelje i srbe i židove, i gayeve i oni su dio našeg društva i nas samih....i oni su građani ove zemlje jednako kao ja... i naravno da im želim ono što i meni, ali to ne znači da nas tkz. ODGOJ dotičnog ministra dijeli na desne i lijeve...to je samo jedna u nizu neumjesnih izjava ljudi koje smo izabrali pa i ovog ministra koji je i sam građanin ove zemlje. Sutra će dotični podijeliti nas opet na Slavonce i Dalmatince ili nedaj bože hercegovce ili bosance. Za takve izjave u modernom društvu ide se na sud. O tome ja pričam, taj sustav i tkz. odgoj o kojem ti pričaš nema veze sa modernim svijetom koji gleda budućnost svih nas sa jednakim pravima za sve.Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije
Anketa

Kako komentirate zabranu gostovanja?

 • Ne slažem se, to je rušenje ustavnih prava
 • Slažem se, navijači nas samo sramote
 • Zaboli me briga za hrvatsku reprezentaciju