Katalonija na Svjetskom prvenstvu 2014.?

Katalonija na Svjetskom prvenstvu 2014.?

Tekst: Totalsport
Foto: thefinalthird.com

KANDIDATI za preuzimanje funkcije Barcelonina predsjednika Sandro Rosell, Marc Ingla, Jaume Ferrer i Agusti Benedito, poduprli su ideju da na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu 2014. godine na teren istrči katalonska reprezentacija.

Katalonija, španjolska autonomna zajednica, ima svoju reprezentaciju, međutim, ona se okupi tek povremeno u prijateljskim utakmicama. Vodi ju Barcelonin počasni predsjednik Johan Cruyff.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ideju organizacije Pro Seleccions Esportives Catalanes pokrenuta je medijska kampanja sa idejom da Katalonci svoju nogometnu reprezentaciju počnu koristiti u službenim utakmicama, a sve bi trebalo rezultirati i borbom na Mundijalu.

Prođe li ideja o kojoj sanjaju stanovnici automne zajednice na sjeveroistoku Pirenejskog poluotoka značit će to primjetno oslabljivanje španjolske "furije". Naime, u redovima europskih prvaka mnogo je Katalonaca što po mjestu rođenja, a što po nastupima za katalonsku reprezentaciju (Victor Valdes, Joan Capdevila, Gerard Pique, Carles Puyol, Xavi, Cesc Fabregas, Sergio Busquets, Pepe Reina, Andres Iniesta...).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara