Lippi: Finale Lige prvaka nije odraz snage engleskog nogometa

Lippi: Finale Lige prvaka nije odraz snage engleskog nogometa

TALIJANSKI nogometni stručnjak Marcello Lippi osvrnuo se na finale Lige prvaka između Manchester Uniteda i Chelseaja i stanje u engleskom nogometu.

Po prvi put u povijesti dva engleska kluba će se u srijedu navečer sukobiti u finalu jednog europskog natjecanja. Međutim prema Lippiju sudar engleskih klubova u finalu Lige prvaka nije i odraz snage engleskog nogometa.

"Da, klubovi su engleski, ali treneri nisu Englezi, vlasnici nisu Englezi, a u njima ne igra ni previše engleskih igrača. Ne može se poistovjećivati snagu Premiershipa sa snagom engleskog nogometa jer samo 38 posto igrača u Premiershipu čine Englezi. Teško je Capellu sastaviti nacionalnu momčad, kada recimo u Italiji 70 posto igrača čine domaći igrači", izjavio je Lippi za Telegraph.

"Engleska ima fantastične igrače poput Gerrarda, Rooneyja, Ferdinanda i Joea Colea. Ali nemaju širinu. Pored izvrsnih osam do deset igrača iz prve postave ostali nisu na sličnoj razini", kaže Lippi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je reći hoće li se engleska reprezentacija vratiti u sam vrh svjetskog nogometa. Ali sigurno je da ako ju netko tamo može odvesti, da je to onda Capello. Što se tiče finala u Moskvi, mislim da su šanse Manchestera i Chelseaja podjednake, 50:50. Očekujem fantastičnu i podjednaku utakmicu", završava Marcello Lippi.

Totalsport
Foto: AFP

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara