Mandžukić otkrio koji su hrvatski aduti na Euru

Mandžukić otkrio koji su hrvatski aduti na Euru

Foto: Hina

NOGOMETNA reprezentacija Hrvatske provodi drugi dan u svojoj bazi u Francuskoj za Europsko prvenstvo. Prvu utakmicu Hrvatska igra u nedjelju protiv Turske.

"Prvi dojmovi su jako dobri, sve je na svom mjestu i lijepo su nas dočekali, a drago mi je da smo mogli obradovati djecu koja su nas došla gledati na otvorenom treningu", rekao je Mandžukić oduševljen Deauvilleom.

"Danas već radimo znatno ozbiljnije, a svi su ljubazni i mogu o Deauvilleu reći samo sve najbolje."

Turska?

"Svaka je utakmica teška na Europskom prvenstvu, a naši aduti moraju biti srce, borbenost i trčanje. Budemo li to imali, bit će nam puno lakše dobivati utakmice. Uvijek je lijepo otvoriti natjecanje pobjedom, tada poraste samopouzdanje, a jako respektiramo Tursku. Oni su fanatični na terenu, ali svjesni smo svojih kvaliteta. Međutim, te kvalitete s papira moramo prenijeti na teren i budemo li svi kao jedan uvjeren sam da možemo pobijediti. Sviđa mi se što izbornik misli da moramo više gledati što mi možemo dobro napraviti nego što može protivnik."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić se ne želi prisjećati okršaja s Turskom iz 2008. godine kada su Turci preko Hrvatske nakon penala stigli do polufinala.

"Ovo je sasvim nova utakmica i nema potrebe vraćati se na ono što je bilo prije. To me ne zanima i teško je uspoređivati tadašnju Tursku s današnjom. Bio sam suigrač Ardi Turanu, znam dosta njihovih igrača, ali naš izbornik će nas upozoriti i na njihove mane."

Cilj?

"Prvi cilj nam je prolazak skupine, a onda ćemo vidjeti. U drugom krugu sve je moguće."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara