Mandžukić: Skamenio sam se od sreće

Mandžukić: Skamenio sam se od sreće

IZBORNIK Slaven Bilić nemalo je šokirao mladog napadača Zagreba Marija Mandžukića. Nakon što su iz Švicarske stigle loše vijesti o ozljedi Mladena Petrića, izbornik je bio prisiljen brzo reagirati. Bjelanović ili Mandžukić. I odlučio se za potonjeg. Možda to nije bio najsretniji dan u životu dosad mladog reprezentativca, ali dojma smo da nije bio ni daleko od toga.

"Kad sam dobio obavijest o pozivu izbornika Bilića samo sam se skamenio. Ostao sam bez teksta, srce mi je počelo lupati kao ludo, bio sam nevjerojatno sretan. Svetinja je igrati za reprezentaciju."

Njegove dobre igre ove sezone, mada ga je trener Ćiro Blažević dugo čekao, nisu ostale nezapažene. Nije li ipak u nekim skrivenim razmišljanjima računao na reprezentativni poziv? Ili je smatrao da ga zaslužuje više od nekih drugih?
"Moje dobre igre ove sezone plod su naše ekipe. Ali sigurno da sam se nadao pozivu jednog dana, samo ne ovako brzo. Izbornik me zaista iznenadio, a i bolje da je tako. Imat ću dosta vremena da se pokažem u što boljem svjetlu i ostati u krugu reprezentativaca."

Iako je u usporedbi s ostalim napadačima reprezentacije najdalje od prve postave, nije sasvim isključena mogućnost da Mandžukić zaigra na Maksimiru iduće subote. Uz Eduarda, najvjerojatnije će u startu istrčati Boško Balaban koji u Belgiji pokazuje spremnost i preciznost, a od nastupa nije daleko ni Igor Budan čije su izvedbe u Parmi i dalje na zavidnoj razini.

"Ovo je tek prvi poziv i zaista ne znam što mogu očekivati. Drago mi je što ću se upoznati s ostalim igračima, a za dalje ćemo vidjeti." - kratko je dodao mladi Zagrebaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Presretan zbog Bilićevog poziva bio je i Mandžukićev trener Ćiro Blažević.

"Svaki je poziv opravdan i ima svoj specifičan razlog. Točno se zna zbog čega je u reprezentaciju pozvan Mandžukić, a zbog čega Rukavina. Mandžukić će vjerojatno i zaigrati protiv Makedonije jer je moderan tip nogometaša kakav Biliću treba, pod uvjetom da Petrić ne bude spreman. U svakom slučaju, Zagreb je jako ponosan što je po prvi puta u povijesti dao jednog nogometaša nacionalnoj momčadi." - prokomentirao je i nastavio o Mariju govoriti biranim riječima, pokušavajući pojasniti što ga to razlikuje od drugih.

"Prije svega njegova morfologija, iako ne bih rekao da se radi o nogometnom virtuozu. Ali ima  jednu naglašenu brzinu, kuražu, drskost i sve ono što krasni modernog centarfora. Siguran sam da je pred njim jedna sjajna budućnost."

Za Mandžukića se vrlo ozbiljno zanima i Zagrebov veliki brat iz Maksimira, a to budi duhove prošlosti. Profesor Branko Ivanković dobro je potpalio vatru prozvavši ga novim Eduardom...

"To je potvrda da dobro radimo i da smo vrednovali naše igrače. Sada ih mnogi veliki klubovi žele u svojim redovima, a to nam samo godi. No, predsjednik zasad sigurno neće nikoga pustiti."

Trenera svih trenera morali smo usput upitati je li na ponovljenom maksimirskom derbiju vidio nešto što mi nismo.

"Dinamo je puno bolji, ali Hajduk ide dalje." - nije se dugo premišljao.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara