Marković: Radite cirkus, imamo novac za kamp!

Foto: Index

ZANIMLJIVA su kretanja u relacijama oko HNS-ove akcije "kamp". Tko je mahao nevažećim čekom Barclays banke na 42 milijuna eura, pitanje je koje danas najviše muči ljude u HNS-u i World Youth Bank Networku. To što je ček nevažeći manje je bitno od činjenice da je procurio u javnost.

Svakako treba dodati podatak da je ček zapravo objavljen u medijima prije mjesec i pol dana. Tada Aleksandra Paulina, čovjeka koji je imenom stao iza cijele priče, Tomislava Bogdanića, predsjednika WYBN-a neprofitne udruge građana koja tvrdi da ima investitore za HNS, te naposljetku i sam HNS, koji kaže da nema nikakvih problema u suradnji s Paulinom, ih nije smetalo što je ček, primjerice, uredno objavljen u Novom listu.

Totalno pomračenje uma

Paulin danas optužuje HNS zbog neozbiljnosti u poslu i curenja informacija, HNS tvrdi da ih ne zanimaju cirkusi, jer oni imaju novac, a Bogdanić, koji bi ako smo dobro shvatili trebao biti nadređen Paulinu u WYBN-u, ne razumije zašto se uopće mahalo čekom dok nisu riješeni elaborati za kampove.

Tek s tim elaboratima, rekao je u razgovoru za Index, novac bi HNS-u bio stavljen na raspolaganje. Ostaje nejasno, kakav novac ako je ček nevažeći? Na to pitanje danas nitko nema odgovor. Može li se kao objašnjenje uzeti Bogdanićeva tvrdnja: HNS-u nismo rekli da imamo novac, pokazali smo im samo kopiju čeka da vide da smo ozbiljni. Novac ide kad projekt bude gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon slučaja "Robin Bokšić", istražitelja u poderanom jeansu kojeg je HNS ugostio i platio mu taksi nakon što se dotični izgubio iz Rusanove, ovo bi mogla biti najudaljenija točka na liniji HNS-ovih "zastranjenja".

Zorislav Srebrić tvrdi da nema saznanja da je ček nevažeći i da s Paulinom uredno surađuju. Paulin optužuje HNS da je plasirao ček u javnost, a Vlatko Marković pojašnjava:

"Apsolutno je nebitno s kim mi kontaktiramo. Je li to Paulin ili netko drugi. Bitno je samo da mi sredstva imamo. Eto, toliko."

Postoje li elaborati za kampove? Neki kažu da su ih vidjeli, i javnost bi rado?

"Mi nemamo potrebu javnosti govoriti o tome, jer vi od svega pravite cirkus. Toliko, doviđenja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara