Hrvatska od Francuske traži sprječavanje izgreda na utakmici protiv Španjolske

Hrvatska od Francuske traži sprječavanje izgreda na utakmici protiv Španjolske

Screenshot: N1

MINISTAR vanjskih poslova Miro Kovač komentirao je sinoćnje nerede na utakmici između Hrvatske i Češke.

"Mogu samo reći da je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u kontaktu s francuskim vlastima. Tražit ću od francuskih vlasti da poduzmu sve što je u njihovoj moći da bi se spriječilo da u Bordeauxu šaka aktivista, jer to nisu navijači, to su aktivisti, terorizira hrvatsku i svjetsku javnost i navijače na utakmicama u Francuskoj. To je nedopustivo. Aktivisti očito imaju posebne ciljeve narušavanja ugleda Hrvatske u svijetu, njih se treba spriječiti da to čine nauštrb svih nas", kazao je Kovač, poručivši da "imamo najbolje moguće veleposlanike u našim sportašima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je rekao da će razgovarati s premijerom Tihomirom Oreškovićem i ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem o novom zakonu koji bi spriječio ovakvo ponašanje.

"Hrvati su otišli zabaviti se u Francusku i potrošiti svoj teško zarađeni novac, a netko im to narušava. Pretpostavljam da će Orepić dati informacije o identitetu počinitelja. Očekujemo od francuskih vlasti da budu efikasne i spriječe plan aktivizma", zaključio je Kovač.

 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara