MUP: Devetorica navijača "Dinama" vraćena s granice

OD OKO  450 navijača zagrebačkog nogometnog kluba "Dinamo" koji su krenuli u Sloveniju na večerašnju utakmicu pretkola Lige prvaka između "Dinama" i "Maribora" devetorici je zabranjen ulazak u tu zemlju, doznaje se u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP).

Slovenska granična policija nije dozvolila ulazak trojici navijača jer su bili pod utjecajem alkohola i jer im je u automobilu pronađen sprej suzavac, izjavila je Hini glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić.

Dodala je da je slovenska policija "diskrecionim pravom" zaustavila i četvorica navijača koji su u Maribor krenuli vlakom, a dvojica "dinamovaca" s granice je vratila hrvatska granična policija jer nisu imali dokumente.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bardić je naglasila da na granici nije zabilježen niti jedan izgred te da je organiziranim prijevozom u pet autobusa za Maribor krenulo oko 250 navijača. Zagrebačka policija je prije polaska pregledala autobuse i niti kod jednog putnika nije pronađen alkohol ili pirotehnička sredstva.

Policija je autobuse pratila do granice gdje je slovenska policija ponovno pregledala autobuse i nasumce alko-testirala navijače, no svi su propušteni i uz policijsku pratnju otputovali za Maribor.

Prema podacima MUP-a, individualnim prijevozom na prvu kvalifikacijsku utakmicu drugog pretkola Lige prvaka iz Hrvatske je za Maribor otišlo 200-tinjak navijača.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara