Najava utakmice: Latvija - Njemačka

Najava utakmice: Latvija - Njemačka

DANAS u 18 sati u Portu u utakmici 2. kola skupine D igraju Latvija i Njemačka.

Latvijci su potpuni anonimci na ovome prvenstvu, ali potajno se nadaju da mogu prirediti iznenađenje. Da bi se tako nešto moglo i ostvariti pokazali su prije četiri dana kada su namučili Čehe, a svega par minuta dijelilo ih je od osvajanja jednog boda.

Dobra vijest za Latvijce je ta što nemaju problema s ozljedama. Napadač Prohorenkovs se žalio na iscrpljenost, ali to ga neće spriječiti da danas bude u sastavu. Novost kod Latvijaca je da će danas od prve minute zaigrati Marians Paharas, a postoji mogućnost da se u prvih jedanaest pojavi i Jurijs Laizans.

Njemački izbornik Rudi Völler odlučio je postaviti malo ofenzivniju taktiku. Tako će se Kuranyiju u napadu pridružiti Fredi Bobić. Völler se ove utakmice s pravom pribojava jer su mnogi Njemačkoj već upisali tri boda i smatraju Latviju kao usputnu stanicu na putu do četvrtfinala.

U reprezentaciji Njemačke nema problema s ozljedama. Friedrich i Nowotny žalili su se na bolove, ali bit će spremni za današnji susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu će suditi 39-godišnji Englez Michael Riley.

Latvija
Kolinko - Isakovs (Zirnis), Stepanovs, Zemlinskis, Blagonadezdins - Bleidelis, Astafjevs, Lobanovs (Laizans), Rubins - Verpakovskis, Prohorenkovs
Izbornik: A. Starkovs 

Njemačka
Kahn - Friedrich, Wörns, Nowotny, Lahm - Schneider, Hamann, Frings, Ballack - Bobic, Kuranyi
Izbornik: R. Völler

V.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara