Bravo, navijači! Niti jedan Hrvat nije priveden u Parizu

Bravo, navijači! Niti jedan Hrvat nije priveden u Parizu

Foto: Hina

NITI jedan hrvatski navijač nije priveden u Parizu prije niti nakon utakmice Hrvatska - Turska, potvrdio je Dubravko Perec, MUP-ov voditelj odjela za sprečavanje nereda na sportskim natjecanjima.

Premda je francuska policija utakmicu između Hrvatske i Turske označila jednom od najrizičnijih u prvom dijelu Europskog prvenstva, pariški ogled je završio bez incidenata, međutim oba saveza bi ipak mogla dobiti novčanu kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski navijači su cijelo vrijeme sjajno bodrili 'vatrene' izuzev incidenta u devetoj minuti utakmice kada je dio navijača uzvikivao 'Za dom spremni," zbog čega bi Hrvatski nogometni savez (HNS) ponovo mogao 'dobiti po džepu'.

Turci bi pak mogli platiti kaznu zbog nekoliko petardi koje su doletjele s dijela tribina na kojima su bili njihovi navijači. Navijači obje reprezentacija zapalili su i nekoliko baklji.

Prema službenim UEFA-inim podacima, na utakmici je bilo 43,842 gledatelja pri čemu je bilo najmanje 13,000 hrvatskih navijača.

Jedini incident prije utakmice dogodio se nekoliko stotina metara od ulaza u stadion kada su navijači pariškog PSG-a napali turske navijače. Velika skupina Parižana okomila se na turske pristalice, a ozbiljniji sukob spriječen je brzom intervencijom policije. Mediji su objavili kako je među ultrasima PSG-a bilo i srpskih navijača, koji su se htjeli osvetiti Turcima za ubojstvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu prošle godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara