Novoselac: Mogli bi postati europski prvaci

Novoselac: Mogli bi postati europski prvaci

MARTIN NOVOSELAC, izbornik mlade hrvatske nogometne repreznetacije, siguran je kako bi mlada reprezentacija, ako bi igrala kompletna, znači s Kranjčarom, Srnom, Babićem, mogla osvojiti naslov europskog prvaka.

Novoselavc je vrlo nezadovoljan pripremama mlade reprezentacije, turneja u Honk Kongu nije se uspjela realizirati, jako je teško osigurati jake prijateljske utakmice jer još nisu izvučene skupine pa se ne zna tko je s kim u grupi, a osim reprezentacija koje će sudjelovati na EP-u, nitko nije zainteresiran za igranje prijateljskih utkamica.

Na EP-u će sudjelovati reprezentacije Njemačke, Italije, SCG, Švicarske, Bjelorusije, Portugala, Švedske i Hrvatske. Na ždrijebu koji će se održati 11. veljače reprezentacije će biti podijeljene u dvije skupine po četiri momčadi.

Nakon razigravanja u skupini prve dvije momčadi plasirat će se u polufinale, a prve tri momčadi na EP-u osigurat će nastup na Olimpijskim igrama u Ateni. Nositejli skupina bit će Njemačka i Italija, no u susretu s našom mladom reprezentacijom neće moći reći da su favoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novoselac je nezadovoljan i zbog toga što ne zna na koje će igrače moći računati na EP-u, a smatra kako bi bilo žalosno da igrači poput Kranjčara i Babića ne nastupe niti na jednom prvenstvu. Pristao bi i da treniraju cijelo vrijeme s A reprezentacijom, pa da se mladoj selekciji priključe tek u Njemačkoj, gdje se igra EP, prenose Sportske novosti.

Srna će gotovo sigurno biti u 15 izabranih u Barićevoj momčadi, tako da na njega Novoselac ne treba računati. Kranjčar i Babić mogli bi igrati za mladu reprezentaciju, a nadamo se i da hoće, jer je teško vjerovati da bi Barić dao nešto više od nekoliko minuta igre igraču koji se reprezentaciji priključio tek nekoliko mjeseci prije EP-a.

Novoselac bi želio da Hrvatska bude barem među prve tri reprezentacije na EP-u mladih jer bi tako izborila nastup na Olimpisjkim igrama, a hrvatska nogometna reprezentacija nikad nije sudjelovala na Olimpijskim igrama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara