OI Atena: Josef Puch jaše za Hrvatsku u "eventingu"

HRVATSKA će na Olimpijskim igrama u Ateni imati predstavnika u najzahtjevnijoj konjičkoj disciplini eventingu, odnosno svestranoj uporabi konja.

Boje naše zemlje u disciplini koja traje tri dana i sastoji se od dresure, cross-countryja i preskakanja prepona, branit će Austrijanac s hrvatskom putovnicom Josef Puch.

Po riječima predsjednika Hrvatskog konjičkog saveza (HKS) Zdravka Petrovića, Puch se nalazi na trećem mjestu pojedinačnih natjecatelja na listi Svjetske konjičke federacije. HKS je još 1997. zatražio putovnicu za ovog izvrsnog natjecatelja s ciljem da u Hrvatskoj razvije ovaj sport, a od 1998. Puch brani boje Hrvatske u ovoj "kraljevskoj disciplini" konjičkog sporta širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Republika Hrvatska ima izuzetne mogućnosti za razvoj ove sportske discipline koja potiče i razvoj konjičkog turizma. Tako će se već 1. svibnja, na 36 kilometara dugoj stazi koja počinje ušćem Mure i Drave i završava u međimurskom mjestu Domašincu, održati natjecanje u daljinskom jahanju.

S gradskom upravom grada Iloka dogovoreno je da se u sklopu vinogradarskih svečanosti početkom rujna u Iloku održi eventing natjecanje koje će se bodovati za Državno prvenstvo, a istovremeno će se održati endurance-daljinsko jahanje pod nazivom Vukovarsko-srijemski maraton.

"Na naše veliko zadovoljstvo na području Konavala osniva se konjički klub koji će razvijati ove dvije discipline, a Povjerenstvo za eventing i endurance ulaže velike napore i za osnivanje centra u Gospiću. Kako u Istri već djeluju konjički klubovi koji su organizirali i četiri Državna prvenstva u eventingu, a klubovi djeluju i u varaždinskoj regiji, može se reći da je Hrvatska gotovo u cijelosti spremna razvijati tu sportsku disciplinu", rekao je Petrović i dodao da je "Pepo Puch sa svojim znanjem, stručnim i moralnim vrijednostima sportaša zainteresiranog i spremnog na pomoć našim sportašima, povijesna je prilika da krenemo pravim razvojnim putem."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara