Kreće borba za Rio: Košarkaši po inspiraciju kod Dražena

Kreće borba za Rio: Košarkaši po  inspiraciju kod Dražena

Foto: Hina

HRVATSKA košarkaška reprezentacija okupila se u zagrebačkom hotelu Panorama i nakon odrađenog medijskog dijela zaputila se prema Mirogoju. Ondje su igrači i stručni stožer položili cvijeće i upalili svijeće na grobu dvojice hrvatskih košarkaških velikana Dražena Petrovića i Krešimira Ćosića. 
 
Odmah potom krenuli su prema Sv. Martinu u kojem će odraditi prvi dio pripremnog perioda za kvalifikacijski turnir za Igre u Riju, koji će održati u srpnju u Torinu.
 
Trening je na rasporedu od 19:00 sati, a prvih 15 minuta je otvoreno za medije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
''Već dugo razmišljam o ovom današnjem danu i moram reći da sam prepun adrenalina jer sam svjestan onoga što nas čeka, ali isto tako moram reći da sam i radostan jer protekla dva mjeseca svi oni razgovori koje sam imao s igračima, uvjerili su me da na ove pripreme dolaze apsolutno pripravni i željni da odrade najkvalitetniji mogući posao'', rekao je izbornik Aleksandar Petrović na konferenciji za medije uoči polaska u Sv. Martin, pa je dodao što smatra dobrom stranom ovih priprema.
 
''Nećemo se razbacivati nikakvim euforijama, nećemo ništa obećavati što se rezultata tiče. Ono što mogu obećati jest da ćemo u ova četiri tjedna apsolutno sve napraviti kako bi u Torinu izgledali kao jedna prava kvalitetna momčad koja će u onim nokaut utakmicama pokušati doći do Rija. Imamo jedan jedini imperativ i to je ono što želim reći igračima – to je da se drugi dan Tunis mora dobiti i praktično s tom utakmicom nakon dana odmora ulaziš u dvije utakmice koje te dijele od Rija. Od ovog trenutka isključivo gledamo pozitivno, sve mora biti u pozitivnim tonovima, nema pesimizma, nema crnila i u takvom ćemo okruženju pokušati prvenstveno u Sv. Martinu odraditi prvih jedanaest radnih dana. Naravno da je otežavajuća okolnost to što četiri igrača nisu s nama, nedostaju iz objektivnih razloga, no njih ćemo morati iskordinirati da dođu praktički u istom danu. Pratit ćemo tu situaciju, iskordinirati sve kako bi u kompletnom sastavu krenuli dalje'', zaključio je Petrović.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara