Protiv Izraela neće biti pozvana petorica "Portugalaca"

Protiv Izraela neće biti pozvana petorica "Portugalaca"
PRED prijateljski susret s Izraelom (Varaždin, 18. kolovoza) naziru se imena koja će izbornik Kranjčar uvrstiti na popis za tu utakmicu. Bit će igrača iz domaće lige, dok će oni koji manje igraju u svojim klubovima otpasti.

Ovih dana najviše se nepoznanica vrti oko Boška Balabana. Taj već pomalo zaboravljeni napadač zabija "ko lud". U dvije utakmice je postigao četiri gola za Brugge i odveo svoj klub u 3. pretkolo Lige prvaka. Ipak, čini se da će Kranjčar čekati još neko vrijeme, nadajmo se ne predugo, da Boško postigne još koji zgoditak. Izgledno je da Balabana nećemo vidjeti u Varaždinu.

Iz domaće lige, kako pišu Sportske novosti, bit će pozvani Niko Kranjčar, Ljubojević, Carević, Šafarić, još možda netko od trojke Agić, Neretljak, Vejić. Hajduk igra toliko loše da spomenuti igrači "bijelih" možda i ne zaslužuju poziv. No, o tome odlučuje izbornik, a ne novinari.

Nova (stara) imena mogla bi biti i Jurica Vranješ i Ivan Leko (sjećate li se tog igrača španjolskog prvoligaša Malage?).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ozljede ne mogu nastupiti Dario Šimić i Robert Kovač, iako će oni biti nazočni u Varaždinu poradi stvaranja momčadske atmosfere i upoznavanja.

Kalkulacija kaže da nekoga treba oduzeti. Za Giovannija Rossu možemo s velikom sigurnošću reći da neće biti pozvan. Isto vrijedi i za Bjelicu čiji se stil igre ne uklapa u Kranjčarovu viziju. Miki Rapaić nema niti klub, što je za njega posljednjih godina uobičajeno. Kranjčar želi samo spremne igrače, pa će Rapaić također otpasti.

Zbog "gužve" u napadu morat će biti deficita u obrani, pa vjerojatno neće biti pozvan Tokić, a od napadača, zbog provjere Klasnića, Olića, Prše i Ljubojevića, mogao bi otpasti Tomo Šokota. Naravno, to ne znači da izbornik neće računati na njega u kvalifikacijskom ciklusu za SP 2006.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara