Ruski Ante Čačić: Anži među desecima proslavljenih imena za trenera odabrao Jurija Krasnožana

Ruski Ante Čačić: Anži među desecima proslavljenih imena za trenera odabrao Jurija Krasnožana

Foto: AFP
TRESLA se brda, a rodio se miš. Nakon velikih najava da će bogati nogometni klub Anži iz Mahačkale preuzeti neko svjetski poznato trenersko ime, na klupu ruske momčadi zasjeo je - Juri Krasnožan.

Još od rujna, kada je Gadzi Gadzijev dobio otkaz, legendarni brazilski nogometaš Roberto Carlos ima ulogu igrača i trenera u Anžiju. Njega je trebao "naslijediti" Guus Hiddink, ali je na kraju ta čast pripala, realno gledajući, potpunom anonimcu. Juri Krasnožan (48) novi je trener Anžija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rus je u lipnju otpušten sa klupe Lokomotiv Moskve zbog, kako su iz kluba pojasnili, nemara. No, prava istina je vrlo vjerojatno ta da je pomogao u namještanju susreta Lokomotiva i njegovog novog kluba Anžija, koji je ujedno u toj utakmici izašao kao pobjednik (2-1).

Lokomotiv je nedvojbeno najveće trenersko dostignuće Krasnožana do imenovanja u Anžiju. Prije toga Rus je bio pomoćnik, a kasnije i glavni trener u Spartak Nalčiku. Poslije otkaza u Lokomotivu Krasnožan je nakratko radio kao izbornik ruske B-reprezentacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara