8. trijenale hrvatskoga kiparstva u četvrtak u gliptoteci HAZU-a

U GLIPOTECI HAZU-a u četvrtak će se svečano otvoriti 8. trijenale hrvatskoga kiparstva, na kojem će se na 2200 četvornih metara predstaviti oko 120 autora.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinstvo, tom će prigodom biti uručene i nagrade. Veliku nagradu od 12 tisuća kuna ocjenjivački je sud dodijelio splitskom umjetniku Viktoru Popoviću za instalaciju "Bez naziva". Tri jednakovrijedne nagrade od četiri tisuće kuna dobit će Kristijan Kožul za "Discoware kolekciju", Goran Petercol za "Čaše" i Vlasta Žanić za performance "Svijeća za Editu". Uz to, akademkinja Marija Ujević Galetović dobit će 70 tisuća kuna za skulpturu u javnom prostoru grada Rijeke, koju dodjeljuje Erste i Steiermarkische Bank. U ocjenjivačkome sudu bili su Leonida Kovač, Vesna Mažuran Subotić, Ive Šimat Banov, Mirjana Vodopija i Gorki Žuvela.

Po riječima tajnice Trijenala Lide Roje Depolo, na natječaj je prijavljeno 345 radova, od kojih je ocjenjivački sud odabrao 98.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz izložbu 98 žiriranih radova, kako je najavljeno, u sklopu ovogodišnjega Trijenala bit će postavljena i izložba dobitnice Velike nagrade 7. trijenala Ines Krasić, te četiri izložbe po izboru izbornika - Ive Korbler, Vesne Mažuran Subotić, Dalibora Prančevića i Janke Vukmir, koje je imenovao ocjenjivački sud.

Izložba će biti otvorena do 15. rujna.

(Hina) kt mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara