Agencija je manje, ali uhljebi ostaju na sigurnome: Osniva se odbor za organizaciju obljetnice Oluje

Agencija je manje, ali uhljebi ostaju na sigurnome: Osniva se odbor za organizaciju obljetnice Oluje

Foto: FAH

VLADA će u četvrtak, kako bi osigurala primjereno i dostojanstveno obilježavanje 20. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Oluja", donijeti odluku o osnivanju Državnog odbora za organizaciju proslave 20. obljetnice Oluje.

Vlada u srijedu u priopćenju podsjeća da je osnivanje Državnog odbora ranije predložila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je prihvatila i ideju vojnih zapovjednika "Oluje" da se ta važna obljetnica obilježi svečanošću u Kninu i vojnim mimohodom u Zagrebu.

Glasnogovornik Vlade Nikola Jelić kazao je za Index kako će sastav Odbora te detalji vezani uz njegovo djelovanje biti poznati nakon što cijela stvar prođe na Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelić: Pričekajmo 7. svibnja, onda će sve biti jasno

"Potvrđujem da bi to Vlada trebala prihvatiti 7. svibnja. S obzirom da je to prva informacija, ostavite to za detalje dok Vlada ne prihvati, onda će biti poznati svi detalji, da ne prejudiciram sada odluku Vlade...

U odluci će biti jasno naznačeno na koji način će djelovati odbor, u kojemu sastavu te na koji način će doprinijeti ostvarivanju proklamiranih ciljeva. Najavu da će Vlada donijeti odluku mogu dati, ali sadržajno ne bih ulazio u detalje", kaže Jelić za Index.

Kolinda želi jačati zajedništvo

Predsjednica Grabar Kitarović mišljenja je da bi se proslava 20. obljetnica "Oluje" te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja trebala održati u Kninu, kako bi se osnažilo nacionalno zajedništvo, a predlaže da se vojni mimohod u Zagrebu održi iduće godine na Dan Oružanih snaga RH.

Predsjednica Republike želi i dalje biti čimbenik snaženja zajedništva, a ne podjela, te stoga vjeruje kako bi se i ove godine 5. kolovoza trebao obilježiti na već ustaljen način, "kada se naša domovina kao i do sada u Kninu poklanja hrabrosti i žrtvi naših branitelja", rečeno je Hini iz Ureda predsjednice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara