Artuković Kunšt: Nisam bila nepripremljena, dogodila se tehnička greška

Artuković Kunšt: Nisam bila nepripremljena, dogodila se tehnička greška

Foto,video: sabor.tv

ZAMJENICA ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt za svoj je jučerašnji istup u Saboru kada je u tijeku rasprave o predloženim amandmanima zastupnika na Zakon o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona, prema ocjenama medija, bila potpuno nepripremljena, rekla da je to posljedica tehničke greške.

"Radilo se o tehnički drugačijem redosljedu dostavljanja amandmana na Ovršni zakon i žao mi je što je zbog tehničke greške ispao totalno neosnovani zaključak o mojoj nespremnosti za temu", kazala je.

Ovršni zakon bio je onaj na kojem sam osobno radila i još više mi je žao što je iz ovakvog tumačenja mog, recimo gafa, izgubljena iz vida vrijednost da smo djelomičnim uvažavanjem amadmana prilagodili zakon potrebama današnjeg trenutka i koji se tiče svakog od nas, naglasila je Artuković Kunšt.

Zahvalila je predsjedniku Sabora Josipu Leki koji joj je, kako je rekla, pomogao da se snađe u početnom nesnalaženju u redoslijedu.

> Ovakve plaćamo 15.300 kuna mjesečno: Pogledajte kako se osramotila zamjenica ministra

Podsjetimo, zamjenica ministra pravosuđa Orsata Miljenića, najprije je pokušala od predsjednika Sabora Josipa Leke uzeti papir s kojeg je čitao popis amandmana. Kada je vidjela da joj to neće poći za rukom, nevješto se pokušala izvući. "Djelomično prihvaćamo amandmane Hrvatskih laburista", krenula je Artuković, prije nego što ju je Leko prekinuo zamolivši da za svaki amandman objasni prihvaća li ga Vlada i u kojem obimu. 

Nije uopće znala koji su amandmani predloženi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što joj šef Sabora nije dopustio da se izvuče, Artuković je krenula u objašnjavanje, ali uskoro ju je na novi gaf upozorio zastupnik Laburista Branko Vukšić, kazavši kako je objašnjavanje počela od amandmana broj tri, umjesto od amandmana broj jedan. Leko se složio s Vukšićem, te naložio Artuković da se drži reda.

Vidno nepripremljena zamjenica Orsata Miljenića zatim je nakratko otišla s govornice kako bi se podsjetila o kojim se amandmanima radi, vratila se za govornicu s hrpom papira, te zamolila Leku da joj posudi papir s kojeg čita amandmane. Leko joj je dao da pogleda njegov papir, ali samo par trenutaka kasnije istu stvar ga je zatražila ponovno. 

Iznervirani Leko udarao rukama o stol

Svoju iznerviranost Leko je jasno demonstrirao udaranjem rukama o stol. Da joj je neugodno nepripremljenošću zamjenice ministara, do znanja je jasno dala i tajnica Sabora Jadranka Blažević, koja je rukom prekrila oči i odmahivala glavom.

"Drugi put ću prekinuti glasanje ako ne budete imali sa sobom sve amandmane i obrazloženja, bilo tko", poručio joj je Leko.

Inače, za njen očigledni nerad u Ministarstvu pravosuđa Sandru Artuković Kunšt porezni obveznici svakog mjeseca plaćaju 26.800 kuna bruto, odnosno 15.300 kuna neto.

U politiku je Artuković Kunšt ušla tek kada je na vlast došla Kukuriku vlada. Ranije je bila sutkinja na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu i Županijskom sudu u Zagrebu. S njenim transferom u izvršnu vlast vjerojatno veze ima i činjenica da se radi o prijateljici Zorana Milanovića: zajedno su, naime, išli u srednju školu. A javnosti je poznata i po uzbunjivanju policije da joj je ukraden automobil, no sat vremena kasnije sjetila se da ga je parkirala na drugom mjestu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara