Bosanka u paklu rata u Gazi: Kuće padaju, ubijaju žene i djecu, svake sekunde očekujemo smrt

Bosanka u paklu rata u Gazi: Kuće padaju, ubijaju žene i djecu, svake sekunde očekujemo smrt

Foto: Hina

PALESTINAC i Bosanka, bračni par Abu Saleh i Sutka Elbarrawi, svjedoci su nezapamćenih užasa u Gazi, gradu koji je već nekoliko dana izložen izraelskim zračnim napadima. Sutka, koja je početkom rata u BiH utočište potražila u Palestini, za Al Jazeeru je ispričala kako ona i njezina obitelj svaki dan žive u strahu, iščekivajući kada će i njihova kuća postati metom izraelskih napada.

"Ramazan je, svi postimo - ja, moja djeca i muž. Kuće padaju, svake sekunde se nova kuća razori. Ranije ovako nije bilo, a ovdje sam već 24 godine. Kada su granatirali znao se cilj, a sada nema cilja", kaže kroz suze Sutka za Al Jazeeru.

Kaže kako stanovnici Gaze žive u svakodnevnom strahu, pokušavaju izbjeći granate, ali nemaju kamo otići. Događanja u Gazi teško je opisati - djeca bez nogu, ruku, invalidi i ograničeno kretanje prizori su koji ovih dana kruže gradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutka je iz Bosne i Hercegovine u Gazu doselila prije 24 godine. Bračni par Elbarrawi ima petero djece, od kojih jedno studira u Bosni i Hercegovini.

Situacija u Gazi slična je onoj u Bosni i Hercegovine početkom devedesetih.

"Isto što su Srbi radili Bošnjacima u Bosni i Hercegovini, ovdje Izraelci rade Palestincima. Ubijaju žene i djecu", navodi Al Jazeerina sugovornica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara