"Dala bi mala da ima, ali nema. Ako ne pristanu na smanjenje plaća do 1.6. raskinut ćemo kolektivni ugovor"

"Dala bi mala da ima, ali nema. Ako ne pristanu na smanjenje plaća do 1.6. raskinut ćemo kolektivni ugovor"

Foto: Hina

"DALA bi mala da ima, ali nema" tim je riječima gradonačelnik Zagreba Milan Bandić komentirao to što veći dio sindikata u Gradskoj upravi neće pristati na rezove.

"Koliko ja znam sa 3,000 djelatnika gradske uprave su stvari dogovorene, one će ovih dana biti potpisane, a ostalih 7,500 tisuća ljudi u gradu su odbili pristati na smanjenja, ali do 1.6. ako se ne predomisle raskinut ćemo kolektivni ugovor", rekao je Bandić i nastavio:

"Nema natrag, to je jednostavno uvjet bez kojeg se ne može govoriti o opstanku Grada Zagreba. Ne želim se dovesti u situaciju da na ljeto ne možemo isplatiti plaće u Gradskoj upravi, ili ne daj Bože u Holdingu. Ja bih dao da imam ali nemam, mi ne možemo dijeliti nezarađeno", dodao je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dala bi mala da ima. Preduvjet napretka grada Zagreba i Hrvatske je uvođenje reda i reforme u javnu upravu i javni sektor. Mi ćemo to u Zagrebu prvi napraviti, i neću od toga odstupiti pod cijenu da se potpisuje peticija za moju smjenu na Jelačić placu."

Bandić je spomenuo i koliko će biti niža njegova plaća nakon rezova.

"Moja konkretno 3.000 kuna, nešto manje od 3.000. Ja imam 19.000 kuna, a 2.800 će mi biti manja. 15 posto od 19,500 kuna. Izračunajte, ne treba tu biti puno pametan."

Podsjetimo prema gradonačelnikovu planu broj zaposlenih u Gradskoj upravi trebao bi se smanjiti do pet posto, a plaće od 5 do 15 posto, na što veći dio sindikata kako se čini za sad ne pristaje. Gradonačelnik je dao rok do 6 mjeseca, a ako se do tada ne dogovore doći će do raskida kolektivnog govora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara